Naslovna Grad Kreativna radionica za djecu „Moj grad II“ u Gradskoj knjižnici i čitaonici Slatina

Kreativna radionica za djecu „Moj grad II“ u Gradskoj knjižnici i čitaonici Slatina

44
0

U Gradskoj je knjižnici i čitaonici Slatina održana još jedna radionica za djecu koja je posvećena našem gradu, a koju smo imenovali „Moj grad II“.

Inspiraciju za ovu kreativnu radionicu dala nam je prekrasna i poučna knjiga „ Plavi grad, žuti grad“ Ljerke Rebrović. Prekrasne ilustracije su djelo Ivane Pipal. Poučna je to i vrlo lijepa priča o dva grada, Plavom i Žutom između kojih je jurio potok Jurica preko koga se moglo na drugu stranu drvenim mostom. Međutim, odjednom dolazi do razdora između ova dva grada i most koji ih je godinama spajao postaje most razdvajanja, sukoba. Kao što to često biva u priču se umiješa priroda koja rješava sukob u kojem odrasli shvaćaju da je potrebno poslušati zdravi razum koji izlazi iz čistog srca, a to je uvijek dječje.

Djeci se svidjela priča, pogotovo sam kraj koji je bio pun optimizma, ljubavi, mira. O svome gradu, Slatini djeca su pričala sa velikom ljubavlju i ona dobro znaju da njihov grad slavi svoj rođendan. Pričali su o svojim vrtićima, školama, kinu, knjižnici, parkovima i svemu onome što vole i susreću u svome gradu. Uskoro će i škola, mnoga će djeca po prvi put zakoračiti u školske klupe. To ih čini sretnim. Svu svoju ljubav prema gradu ova su djeca pretočila u crteže i riječi na papiru. Iako su neke još nevješte, ove su ruke pisale, crtale čistim dječjim srcem. Njihovi radovi sa ove i prve radionice „Moj grad“ izloženi su u prostoru knjižnice tako da ih možete pogledati.

Vanja, Damjan i Laura vježbali su za igrokaz i recitaciju koji će biti dio programa „Proglašenje najčitatelja Gradske knjižnice i čitaonice Slatina 2022.“ tako da scenu nismo htjeli otkrivamo.

Marija Cindrić

(44)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr

 

Tagovi: