Naslovna Grad Karlo Drokan osvojio 4. a Noa Nemet 7. mjesto na natjecanju mladih tehničara

Karlo Drokan osvojio 4. a Noa Nemet 7. mjesto na natjecanju mladih tehničara

152
0

Završena je državna razina 62. natjecanja mladih tehničara koja je provedena 20. listopada 2020. godine u virtualnom okruženju. Natjecanju je pristupilo 127 učenika viših razreda osnovnih škola koji su u jednom od 12 područja natjecanja putem Zoom sustava prezentirali svoju tehničku tvorevinu na temu Igračka.

Područja natjecanja u kojem su učenici OŠ Eugena Kumičića Slatina Karlo Drokan i Noa Nemet izradili i prezentirali svoju tehničku tvorevinu bila su: maketarstvo i modelarstvo (Karlo 6.b razred), robotsko spašavanje žrtve (Noa 8.a razred).

Natjecanje je započelo na školskoj razini (veljača 2020.) i nastavljeno županijskom razinom (ožujak 2020.), no zbog specifičnosti situacije uzrokovane epidemijom COVID-19 državna razina natjecanja provela se online, u školama učenika koju su pohađali u školskoj godini 2019/2020., prema propozicijama Državnog povjerenstva za NMT.

Karlo Drokan je izborio 4. mjesto u najbrojnijoj kategoriji natjecanja. Osmislio je, ispisao tehničku dokumentaciju i izradio tehničku tvorevinu imenom didaktički kamion.

Noa Nemet je u otvorenoj kategoriji izradio ralicu za snijeg te ju programirao za spašavanje žrtava ugroženih snijegom.

Mentor Karlu i Noi je učitelj tehničke kulture Ivan Drokan.

Rezultati: https://www.hztk.hr/62-natjecanje-mladih-tehnicara-republike-hrvatske

Ivan Drokan, učitelj tehničke kulture

(152)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr

 

Tagovi: