Naslovna Grad Izbjeglice iz Ukrajine

Izbjeglice iz Ukrajine

581
0

U nedjelju 20. ožujka 2022. godine, prvih 36 izbjeglica iz Ukrajine (harkivska i kijevska oblast uglavnom) došli u kolektivni centar Pustara Višnjica kraj Slatine gdje smješteni u sobe po obiteljima.

Dočekali su ih vlasnici Višnjice Ksenija Plantak i Branko Perković, šef županijske Civilne zaštite Josip Job i pripadnici Crvenog križa Slatina. Od svih im je zaželjena dobrodošlica i pomoć u svakom pogledu. Osoblje Pustare Višnjica maksimalno odrađuje svoj domaćinski posao.

U ponedjeljak je došla prevoditeljice Oksana – Ukrajinka iz Zovkovog Gaja, a Crveni je križ ispunio službene obrasce za 20 žena i 14-ro djece. Danas su dogovarani i slijedeći koraci za školovanje djece, kupnju neophodnih potrepština i ostale programe koje ćemo zajedno realizirati, jer nitko ne zna koliko će dugo ostati. Očekuju se i nove grupe stradalnika iz Ukrajine.

Vladimir Jelenčić

* * *

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, Cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem, jer Internet je naše igralište –  midnel.hr

(581)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr