Naslovna Novo Humanitarna za Glinu

Humanitarna za Glinu

135
0

Sva humanitarna pomoć koja je prikupljena od 29. prosinca odvezena je 18. siječnja u skladište Crvenog križa Glina kamionom auto škole Champion vlasnika Marija Kojića. Osim pomoći građana Slatine u ovoj pošiljci bila je prikupljena pomoć iz Općina Čađavica i Sopje, i mjesta Bakić, G. Miholjac, Markovo i D. Meljani. Još puno drugih pošiljki pomoći sa šireg slatinskog područja otišlo je prethodnih tjedana prema Banovini u organizaciji raznih klubova, udruga i privatnih inicijativa. Na slatinskom području privremeno su smještene 4 obitelji s potresom pogođenog područja.

Donacije u prostoru Crvenog križa Slatina razvrstavali su djelatnici i 13 volontera (među njima i gradonačelnik Slatine Denis Ostrošić) na pod palicom predsjednice CK Ljiljane Peretin. Pri utovaru pomogli su vrijedi dečki (njih 16) iz slatinske HVIDR-e na čelu s Ilijom Nikolićem i Matom Bubašem. Osim u Slatini, utovaralo se i u Čađavici i Sopju. Kamion s donacijom odvezao je Dragan Sertić uz pratnju Zlatka Horvata. Kombi Crvenog križa Slatina vozili su djelatnici Josip Šimić i Zlatko Borovac.

Donacija sadrži 6.600 kg hrane, 2.500 kg higijene, 3.100 l vode u bocama i još neke druge artikle. Za naglasiti je vrijednu donaciju od 1.000 kg krumpira gosp. Dalibora Štrapajevića.

Donaciju u Glini primila je ravnateljica Crvenog križa Alberta Cestarić.

Vladimir Jelenčić

(135)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr