Naslovna Novo Edukacija za jačanje aktivizma i filantropije u zajednicama „Aktivni u zajednici“

Edukacija za jačanje aktivizma i filantropije u zajednicama „Aktivni u zajednici“

46
0

Zaklada za razvoj lokalne zajednice Slagalica i u 2021. godini nastavlja s provedbom programa „Aktivni u zajednici“. Program je namijenjen predstavnicima i članovima organizacija civilnog društva, lokalne i regionalne samouprave, odgojno-obrazovnih ustanova te zainteresiranim pojedincima koji žele jačati individualne i organizacijske kapacitete za pokretanje pozitivnih promjena u svojim zajednicama.

Na Program se mogu prijaviti zainteresirani pojedinci s  područja Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske, Brodsko-posavske, Požeško-slavonske i Virovitičko-podravske županije koje žele biti lideri tj. pokretači inicijativa u svojim zajednicama. Sudionici Programa će kroz edukaciju i mentorsku podršku Zaklade Slagalica razvijati i provoditi društvene programe te planove prikupljanja sredstava u svojim zajednicama.

Edukacijom o jačanju aktivizma i filantropije u zajednicama želimo osvijestiti ulogu pojedinca/zajednice i lokalnog djelovanja za jačanje razvoja zajednice, a sve s ciljem promocije i uključivanja temeljnih odrednica globalnih ciljeva održivog razvoja, poticanjem interakcije, razmjene ideja i „peer“ podrške među sudionicima iz različitih zajednica. Edukacija se sastoji od 3 modula, a provodit će ju stručni tim Zaklade u suradnji sa stručnjacima iz područja koja su potrebna za razvijanje dodatnih kapaciteta sudionika (lokalni aktivisti, stručnjaci, lideri u zajednici i dr.)

  1. modul: Društveni kapital i lokalne zajednice;
  2. modul: Umrežavanje, aktiviranje i organiziranje zajednice;
  3. modul: Novi društveni programi u zajednici.

Od polaznika edukacije se očekuje da će po povratku u svoju zajednicu:

  • Okupiti predstavnike zajednice te prenijeti stečena znanja i vještine;
  • Uz podršku zajednice uočiti potrebu u zajednici koju je moguće zadovoljiti lokalnim resursima;
  • Uz mentorsku i tehničku podršku Zaklade pokrenuti i realizirati društveni program u zajednici.

Edukacija će se održati od 26. do 28. veljače 20201. godine, u Osijeku, nakon čega će se Program nastaviti kroz individualno mentorstvo prilagođeno provedbi konkretnih društvenih programa u pojedinim lokalnim zajednicama. Zbog ograničenosti kapaciteta iz svake općine/grada moguće je sudjelovanje jedne osobe, a ukupno po tri iz svake županije. Svim sudionicima pokriveni su troškovi puta na edukaciju, te troškovi boravka (noćenje i hrana). Zainteresirati sudionici mogu se prijaviti putem prijavnice koja se nalazi ovdje.

Rok za prijavu je 19. veljače 2021. godine. Za sva pitanja vezano uz program Aktivni u zajednici slobodno nas kontaktirajte na info@zaklada-slagalica.hr ili na 031/213-255

COVID-19 mjere: Ako se situacija s epidemijom ne bude odvijala u skladu s očekivanim pozitivnim rezultatima edukaciju ćemo održati koristeći online alate.

Mirna Šmit

(46)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr

 

Tagovi: