Naslovna Kultura Gradska knjižnica i čitaonica Slatina: Ponovno zajedno!

Gradska knjižnica i čitaonica Slatina: Ponovno zajedno!

88
0

U utorak, 13. listopada 2020. godine članice Čitateljskog kluba Gradske knjižnice i čitaonice Slatina ponovno su se okupile poslije 16 mjeseci pauze. U tom vremenu Knjižnica se iselila i radila na privremenoj lokaciji Vatrogasnog doma, odnosno ponovno se doselila u svoje novouređene prostore blistava i lijepa.
Ovo je 38 put kako smo se susreli, a ovaj put zbog dogovora oko izbora nove knjige koja će ući u popis pročitanih knjiga Čitateljskog kluba. Od tri ponuđena naslova najviše glasova dobila je knjiga „Mala pariška knjižara“ austrijske spisateljice Nine George. Čitat ćemo je do 10. studenog 2020. kada ćemo se susresti i razgovarati o njoj. Ovo je zapravo idealna knjiga za ponovni susret jer slavi knjigu i njenu čarobnu moć, odnosno moć čitanja.

Nedostajali su nam naši susreti, razgovori o pročitanim knjigama i svemu onome oko njih. Zanimljivo je što većina nas nikada ne bi izabrali knjigu koju čitamo u klubu. Ovako, imamo zadatak koji ćemo vrlo rado riješiti. Čitanjem otkrivamo moć knjige, njenu veličinu koja nas mijenja sa svakim novim naslovom, novom temom, novim likovima, novim spoznajama. Otkrivamo nove horizonte, drugačije običaje, poglede, ljepotu, ali i težinu življenja. Čitajući spoznajemo nove svjetove do kojih možemo doći samo unutarnjim pogledom.

Stoga smo se prisjetili svih onih knjiga koje smo pročitali skupa. Neke su nas oduševile, neke iznenadile, a neke razočarale. Nekima se jedna knjiga svidjela, nekima baš i ne. Ono što nam je zajedničko je da sa svakim čitanjem spoznajemo nešto novo, drugačije. Knjige nas obogaćuju.

Idući sastanak Čitateljskog kluba Gradske knjižnice i čitaonice Slatina je drugog utorka u mjesecu studenom u 17,30 sati.

Ako volite čitati, a to pročitano nemate sa kime prokomentirati i podijeliti, dođite u Gradsku knjižnicu i čitaonicu Slatina i postanite dio Čitateljskog kluba. Rado ćemo Vas primiti, a sigurni smo da ćete nas svojim prisustvom obogatiti.

Marija Cindrić
knjiznica-slatina.hr

(88)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr

 

Tagovi: