Naslovna Novo Glasnici istine na utrci “Život za život” Beli Manastir – Belišće

Glasnici istine na utrci “Život za život” Beli Manastir – Belišće

76
0

Članovi udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije “Glasnici istine”: Pavo Tutenov, Goran Draksler, Mario Kovač, Darko Dolovski, Nenad Pelengić, Božidar Smokrović, Robert Knapić, Siniša Kanis te počasni član Duško Štrbac sudjelovali su u subotu 03. travnja 2021. godine, na Memorijalnoj utrci “Život za život” koja se u spomen na 29. obljetnicu akcije Baranja trčala od spomen obilježja “Sveto Hrvatsko tlo” u Belom Manastiru do Spomen obilježja pripadnicima 107. brigade na nasipu kod Belišća u duljini od 19 km.

U akciji 03. travnja 1992. godine, u kojoj se pokušao osloboditi tzv. baranjski trokut poginulo je 15 pripadnika 107. valpovačke brigade HV.

Njima u spomen Koordinacija udruga iz Domovinskog rata Valpovštine sukladno epidemiološkoj situaciji i preporučenim mjerama organizirala je Komemorativni skup kao i ovu memorijalnu utrku gdje je sudjelovalo 30-ak trkača među kojima i “Glasnici istine” koji su stalni sudionici od njenog nastanka 2014. godine, te dolaze na poziv svog dugogodišnjeg prijatelja i jednog od najvećih hrvatskih ultramaratonaca Osječanina Elvira Rakipovića.

Pavo Tutenov

(76)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr

 

Tagovi: