Naslovna Novo Glasnici istine na polumaratonu “Dani sjećanja” Odžak – Posavska Mahala

Glasnici istine na polumaratonu “Dani sjećanja” Odžak – Posavska Mahala

19
0

Članovi udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije “Glasnici istine”: Pavo Tutenov, Robert Knapić, Željko Lukačević i Ivana Novak na poziv organizatora, svojih prijatelja iz Odžaka Davora Ilića i Pere Radića aktualnog ministra prometa, veza i zaštite okoliša u vladi Posavske županije, sudjelovali su drugu godinu za redom, u nedjelju 04. lipnja 2023. godine, na Memorijalnom polumaratonu “Dani sjećanja” koji se trčao od Odžaka do Posavske Mahale u Županiji Posavskoj u Bosni i Hercegovini.

Memorijalnim polumaratonom koji organizira Rekreacijsko atletski klub Podvučjak tradicionalno završavaju aktivnosti obilježavanja Dana sjećanja na sve žrtve Drugog svjetskog rata i poraća u Odžačkom i Podvučjačkom kraju kao i na hrvatske žrtve u Domovinskom ratu.

 

Glasnici istine skupa sa još šest trkača iz Osijeka, Đakova, Ladimirevaca i Zelčina te uz sudjelovanje i generalnog konzula Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini Ivana Bandića iskazali su podršku prijateljima domaćim trkaćima kao i svim Hrvatima u bosanskoj Posavini koji su podnijeli veliku žrtvu kako u drugom svjetskom ratu tako i u Domovinskom.

Na ciljnom odredištu polumaratona u Posavskoj Mahali u izgrađenom spomeničkom komleksu u kojem su upisana imena 3.411 poginulih ,ubijenih i nestalih Hrvata u Podvučjačkom kraju sudionici ovog polumaratona molitvom i paljenjem svijeća odali su im počast.

Glasnici istine su i ovoga puta kao i nebrojeno puta dostojno predstavili svoja mjesta odakle dolaze: Virovitičko-podravsku županiju i Novu Bukovicu, Slatinu i Viroviticu, a u prigodnom obraćanju uz riječi zahvale domaćinima na pozivu, predsjednik udruge Glasnici istine Pavo Tutenov predstavio je udrugu kao i aktivnosti iste.

Pavo Tutenov
Foto: Ivana Novak

(19)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr

 

Tagovi: