Naslovna Grad Francuski prijatelji opet doniraju

Francuski prijatelji opet doniraju

63
0

Donatori Crvenog križa Slatina iz francuskog grada Perpignana prošli vikend dovezli su novu donaciju medicinskih pomagala za korisnike našeg šireg slatinskog kraja. Udruga Medicine Aide et Presence (Medicinska pomoć i prisutnost) koju vodi liječnik u mirovini Pierre Chollat-Namy pomaže Slatini od početka ratne 1992. godine.

Do sada su dovezli više od 30 šlepera humanitarne pomoći, lijekova, sanitetskog materijala, bolničkih kreveta i drugih pomagala. Sve te hodalice, invalidska kolica, štake, toaletne stolice i bolnički kreveti koje naš Crveni križ dijeli već više od 20 godina (jedan od malobrojnih u RH), zasluga su ovih vrijednih i samozatajnih prijatelja kojima nikada nećemo moći uzvratiti za ovu djelatnu ljubav.

Osim Slatini tijekom rata pomagali su i bolnicama u Bosanskoj Posavini, a kasnije i Crvenom križu u Orahovici i Domu za stare i nemoćne osobe u Iloku i tijekom migrantske krize u Opatovcu u jesen 2015. godine


Nakon prijeđenih 1.600 km u jednom smjeru odmorili su se bez velikih zahtjeva, njih sedmoro, u našem „resortu“ u staroj školi u Kozicama. Posjetili smo Jankovac, Orahovicu, Dom u Iloku i most hrabrog Francuza Jean-Michel Nicoliera u Vukovaru, kojeg su kao ranjenog hrvatskog branitelja izvukli iz vukovarske bolnice i brutalno ubili na Ovčari 1991.

Merci beaucoup dragim prijateljima Manili, Zoe, Sandrine, Michelu i trojici Pierra.

Vlatko Jelenčić

(63)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr