Naslovna Novo Focus on the road: Pojačan nadzor korištenja pojasa i mobitela

Focus on the road: Pojačan nadzor korištenja pojasa i mobitela

31
0

Kao što je najavljeno, u skladu sa planiranim aktivnostima organizacije ROADPOL na području Policijske uprave virovitičko – podravske je od 16. do 22. rujna 2021. godine vršen pojačani nadzor korištenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog korištenja mobitela i drugih uređaja u akciji Focus on the Road – distrakcija.

Policijski službenici su u navedenom periodu u pojačanom nadzoru prometa utvrdili i sankcionirali prekršaje nekorištenja sigurnosnog pojasa kod 93 vozača i putnika u motornim vozilima, te 12 prekršaja nepropisnog prijevoza djece u vozilu, što znači da je, obzirom na broj kontroliranih sudionika u prometu, svaki peti sudionik u prometu sankcioniran zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa.

U istom periodu je u nadzoru prometa sankcionirano i 50 vozača zbog nepropisnog korištenja mobitela.

Kako su ovi prekršaji dva od četiri prekršaja koji se smatraju najvećim ubojicama u prometu pozivaju se svi sudionici u prometu na poštivanje zakonskih propisa koji se odnose na ove prekršaje zbog vlastite sigurnosti u prometu, odnosno vozače motornih vozila i sve putnike u tim vozilima na obavezno korištenje sigurnosnog pojasa u svakoj prilici, propisani prijevoz djece u vozilu vezane u dječjim sjedalicama, te izbjegavanje nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje.

PU Virovitičko-podravska

(31)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr