Naslovna Novo Potpore za unaprjeđenje uzgoja izvornih pasmina peradi

Potpore za unaprjeđenje uzgoja izvornih pasmina peradi

30
0

Objavljen je Pravilnik o provedbi Programa potpore za unaprjeđenje uzgoja izvornih pasmina peradi za razdoblje od 2021. do 2023. godine (NN 102/2), kojim se propisuju uvjeti prihvatljivosti korisnika i kljunova unutar Programa te način i razdoblje za podnošenje Zahtjeva za potporu. Propisan je najviši iznos potpore po prihvatljivom kljunu zagorskog purana i kokoši hrvatice, postupak dodjele potpore te provođenje administrativne kontrole.

Dodjela potpore ima za cilj unaprjeđenje provedbe uzgojnih programa izvornih pasmina peradi, povećanje broja uzgojno valjanih kljunova, poboljšavanje proizvodnih svojstava, poticanje gospodarske konkurentnosti uzgoja izvornih pasmina peradi te poboljšanje statusa poljoprivrednika u vrijednosnom lancu.

Rok za podnošenje zahtjeva za potporu propisan ovim Pravilnikom, iznimno za 2021. godinu, je do 20. listopada 2021. pa se korisnici mjere iz Programa obavještavaju da pravovremeno podnesu Zahtjev kako bi mogli ostvariti potporu.

Pravilnik je dostupan na poveznici.Započelo podnošenje zahtjeva za potpore za unaprjeđenje uzgoja izvornih pasmina peradi

(30)