Naslovna events VT: Roklicerove večeri

VT: Roklicerove večeri

44
0

U subotu 19. listopada 2019. godine, u 20:00 sati počinje 3. sezona Roklicerovih umjetničkih večeri u Cugu (Virovitica, Stjepana Radića 104, na Željezničkom kolodvoru). Gošća je pjesnikinja Osijeka, Antonia Budano. Njezine pjesme čitati će dramska umjetnica i književnica Vlasta Golub.

U drugom dijelu Večeri svoje nove radove predstavit će pjesnici i pisaci iz Virovitice i Virovitičko-podravske županije. Specijalna gošća je Natalije Bajer iz Lukača koja će premijerno pročitati priču “Jutro od zvezda”, ove jeseni nagrađenu “Marijinom nagradom” na 8. natječaja za kratku priču Muzeja anđela iz Varaždina.

Antonia Budano rođena je 1976. godine u Osijeku gdje i danas živi. Stihove piše od rane mladosti, a ozbiljnije se bavi poezijom zadnjih desetak godina. Bila je honorarni suradnik Večernjeg lista, aktivno se bavila ritmičkom gimnastikom. Objavila je dvije zbrke pjesma . “Riznica skupocjenih trenutaka” (Kultura snova, Zagreb, 2017) i „Tirkizno“ (2018.). Nastupa na pjesničkim manifestacijama,

Tin Lemac o njenoj poeziji u pogovoru knjige Tirkizno koju ove subote promoviramo napisao: U knjizi postoje značenjski povezani ciklusi, a tematika je erotska. Ciklusi su nazvani po kršćansko-liturgijskim kategorijama (Svanuće, Spasenje, Naviještanje, Proročanstvo, Vrelo, Iscijeljenje). Autorica cjelinu gradi izmještajući te kategorije iz prvotnog konteksta i dajući im značenje koje dobivaju u partnerskom odnosu. U tom je odnosu jasno istaknuta lirska junakinja. Iz njezina podteksta izbijaju emotivni vodoskoci na vrlo fin i diskretan način.

S pokojnim Robertom Roklicerom nastupila je u mnogim dječjim vrtićima i školama u Virovitici i Osijeku.

(44)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr