Naslovna events Viteški turnir

Viteški turnir

109
0

U jednom od najljepših dijelova UNESCO geoparka – Parka prirode Papuk, Park šumi Jankovac, 3. i 4. rujna, održava se popularni srednjovjekovni viteški turnir kada u ovaj kraj stižu vitezovi i grofice.

viteski_turnir_jankovac_1

Viteški turnir i ove godine organiziraju Park prirode Papuk, Općina Čačinci, Turistička zajednica općine Čačinci, Red vitezova Ružice grada Orahovica i Hrvatske šume, odnosno planinarski dom Jankovac.

viteski_turnir_jankovac_2

Na turniru će sudjelovati 11 udruga iz cijele Hrvatske. Posjetitelji će moći uživati u sajmu starih obrta, otvorenju viteškog tabora, svečanom mimohodu viteških skupina, streličarskom turniru za prvog strijelca Jankovca, brojnim radionicama, borbi mačevima, bitci za utvrdu Klak, kao i u noćnoj opsadi Jankovca uz gađanje vatrenim strijelama i kuglama te u demonstraciji škole mačevanja i streličarstva.

viteski_turnir_jankovac_3

Cijena ulaznice za odrasle je 20 kuna, a za djecu 10 kuna te će se moći kupiti na informativnim točkama s mjesta odakle kreću autobusi na Jankovac, odnosno u središtu Slatinskog Drenovca te kod spomenika braniteljima koji se nalazi na prijevoju između Velike i Jankovca.

viteski_turnir_jankovac_4

Ne propustite i Vi biti dio ove papučke čarolije i zavirite s nama u tajanstveni svijet srednjeg vijeka.

viteski_turnir_jankovac_5

Gordana Kukić dipl.oec
Glavna čuvarica prirode
Park prirode Papuk

(109)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr