Naslovna events U zagrljaj Dravi i Bilogori

U zagrljaj Dravi i Bilogori

111
0

Dana 30. prosinca 2016. godine, Gradski radio Virovitica organizira manifestaciju “U zagrljaj Dravi i Bilogori” u sportskoj dvorani Tehničke škole u Virovitici, sa početkom u 17:00 sati. Cijena karte je 25 kn i prigodan je poklon za ovo blagdansko vrijeme jer kroz cjelokupni program promovira naš zavičaj.

Podravina obuhvaća prostor između rijeke Drave na sjeveru i pobrđa (Bilogora), odnosno sjevernih ogranaka Kalničkog gorja (Kalnik) na jugu, a uključuje i područje s lijeve obale Drave zvano Prekodravlje.

Projekt „U zagrljaj Dravi i Bilogori“ pokrenut je apriori zbog velike ljubavi prema vlastitoj tradiciji i izričaju Podravine i Bilogore. Sastoji se u održavanju manifestacije u obliku priredbe pod istim nazivom, ali i brojnim popratnim sadržajima: uz scenski dio, tu je i izlagački dio na kojem pozivamo tradicionalne prizvođače s ovog područja da svoje izvorne proizvode promoviraju u sklopu manifestacije (tkalje, vezilje, kovače,… ali i obiteljska poljoprivredna gospodarstva).

Kristijan Štengl

(111)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr