Naslovna events Tabernakul

Tabernakul

13
0

U četvrtak, 07. prosinca 2023. godine, u 19:30 sati, pogledajte kazališnu predstavu Tabernakul. Režiju potpisuje: Oliver Jukić, a glumci su: Ivan Santner, Svjetlana Carić, Ivan Baltić, Bojana Crnobrnja, Ines Jagec, Toni Bosak, Željka Novotni i Lucija Katalinić.

Sjeme nepravde posijano je još u ljeto 1945., kada je nova narodna vlast dodijelila Andriji Vujnoviću, inženjeru u Brodograđevnoj industriji Split, dio stana stare splitske liječničke obitelji. Sjeme je podmuklo i polako bujalo kroz više od pola stoljeća svađa, nasilnog dijeljenja prostora, nemogućnosti suživota i beskrajnog sudovanja. Mada se na prvi pogled čini da će Vujnovićeva smrt označiti kraj jedne teške epohe obitelji te doprinijeti njezinu financijsku blagostanju, ona će samo otvoriti Pandorinu kutiju iz koje će izaći pohlepa i nove svađe. Fanatična želja da se stan što prije pretvori u visokoprofitabilni turistički objekt potaknut će žal za Splitom kojeg više nema, u kojem je bilo moguće kupiti šaraf ili špinu čak i u samom centru. No, da stvar bude još slojevitija i da ne bude svedena isključivo na materijalnu dimenziju, pobrinuo se Vujnović, čija tajna izlazi na vidjelo tek nakon njegove smrti. (Jurica Pavičić)

Izvor: POU Slatina

(13)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr