Naslovna events Prirodna kozmetika

Prirodna kozmetika

38
0

Kolege farmaceuti i Zavičajni muzej Slatina pozivaju Vas na promociju knjige „Prirodna kozmetika“- drugo, prošireno izdanje autora Frane Herende, koja će se održati u petak, 29. studenog 2019. godine u 20:00 sati, u Zavičajnom muzeju u Slatini.

Knjiga “Prirodna kozmetika” je priručnik za sve koji žele naučiti izrađivati kozmetiku kod kuće. Korak po korak, slikom, tekstom i jednostavnim, ali učinkovitim receptima, vodi čitatelja kroz sastojke, pojedine vrste pripravaka i recepte po pojedinim tipovima i stanjima kože.

Uz pomoća autora Frane Herende i moderatora, njegovih kolega farmaceuta, imat ćete priliku sami izraditi svoju kremu za lice.

Osim „Prirodne kozmetike“, Frane Herenda će nam predstaviti i svoja dva romana, a izuzetna nam je čast što ćemo imati priliku pogledati i kratki isječak iz animiranog filma „1202“ snimljen po istoimenom romanu.

Veselimo se Vašem dolasku i napominjemo da nas čeka bogat i zanimljiv program, te prodaja knjiga po promotivnim cijenama.

Frane Herenda rođen je 1983. u Zadru. Završio je gimnaziju Franje Petrića i farmaciju na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu u Zagrebu. Godinama je radio u marketingu i prodaji velikih farmaceutskih i kozmetičkih tvrtki, a danas savjetuje pacijente o prirodnim terapijama i drži predavanja, kako o fitoaromaterapiji, tako i o prirodnoj kozmetici. Pisati je počeo u srednjoj školi, a prve mračne priče pubertetlije objavljivao je Zadarski list i sramežljivo su čitane na Lidranima. Kasnije su okupljene u zbirci više autora “Ponoćni tulum u školi.” U trećem razredu srednje škole počeo je pisati za dnevne novine “Zadarski list”.

Studirajući farmaciju sudjelovao je u uredništvu studentskog časopisa “pH”, a za to vrijeme, 2004. izlazi mu i zbirka pjesama “Daleki vrhovi”, koja okuplja pjesme iz srednje škole i s početka fakulteta. Osim navedenoga, Frane Herenda je napisao dva romana (“1202.” i “Soba 909”) i knjige “Prirodna kozmetika”.

Roman o križarskoj opsadi Zadra “1202.”, nastajao je dulje od desetljeća, a opisuje događaj u kojem je 40000 francuskih vitezova, predvođenih slijepim, gotovo stogodišnjim mletačkim duždem, uništilo Zadar i nakon njega Konstantinopol. Dvije godine od izdavanja rasprodan je nekoliko puta, preveden na engleski jezik, HRT je snimio radio-roman, te je ove jeseni završen i umjetnički animirani film.

Roman “Soba 909”, predstavljen je 2018. godine na Interliberu. Ovog puta moderna priča o mladom menadžeru u korporaciji za vrijeme turbulentne smjene uprave, koji bijeg od otuđenosti posla i života traži u nemogućoj, nevjerojatnoj ljubavnoj priči s nepoznatom djevojkom iza vrata sobe 909. Obje priče, i ljubavna i korporativna, vrlo su eksplicitne. Glavni junak, čak više anti-junak, korporaciju, ljubav, seks, pa i njihova tijela, promatra površno, ali s analitičnošću stručnjaka u marketingu i prodaji. Knjiga daje odgovor na pitanje hoće li mu Ona, zagonetna i opasna, promijeniti život u Sobi 909.

Knjiga “Prirodna kozmetika” je priručnik za sve koji žele naučiti izrađivati kozmetiku kod kuće. Namijenjena je ponajprije početnicima, ali i iskusnijim korisnicima. Korak po korak, slikom, tekstom i jednostavnim, ali učinkovitim receptima, vodi čitatelja kroz sastojke, pojedine vrste pripravaka i recepte po pojedinim tipovima i stanjima kože. Jednostavno i brzo primjenjivo, bez potrebnog predznanja. U ovu knjigu uneseno je iskustvo s gotovo dvije stotine predavanja i radionica o izradi kozmetike i prirodnim terapijama. Prije nekoliko dana iz tiska je izašlo drugo, prošireno izdanje „Prirodne kozmetike“ koje donosi nove recepture.

Jasenka Plantak Kotur, mag. pharm.

(38)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr