Naslovna events Policija: Tour of Croatia

Policija: Tour of Croatia

59
0

U vremenu od 17 do 24 travnja 2018. godine u šest etapa, održati će se biciklistička utrka pod nazivom „Tour of Croatia“.

Dana 17. travnja u 11.30 sata, kreće 1. etapa biciklističke utrke „Tour of Croatia“ sa startom iz Osijeka, a na područje Policijske uprave, virovitičko-podravske dolaze istoga dana oko 13.15 sati.

Prvi dio etape biciklističke utrke, provoditi će se u normalnim uvjetima odvijanja cestovnog prometa, ali uz regulaciju prometa od strane policijskih službenika.

Prva utrka prolazi područjem ove policijske uprave odnosno državnim i Županijskim cestama, a na naše područje ulazi oko 13.15 sati od pravca Požeško-slavonske županije, odnosno grada Kutjeva preko „Petrovog vrha“, gdje dalje nastavlja pravcem Orahovica – Slatina ( obilaznicom ) Sladojevci – Cabuna –Suhopolje – Virovitica ( prolazi kroz centar grada ) Korija – Lozan – Pitomača – Kladare i odlazi prema Đurđevcu.

Cijelom trasom kretanja na sporednim cestama i parkiralištima uz trasu kretanja bit će postavljeni redari i policijski službenici koji će u vrijeme prolaska utrke zabraniti promet svih sudionika u prometu sa sporednih cesta, a na frekventnijim raskrižjima će biti postavljeni policijski službenici koji će promet prije svega teretnih, ali i drugih motornih vozila usmjeravati na ceste nižeg ranga.

Promet teretnih vozila i drugih motornih vozila etapno će se prema odluci i uz regulaciju policijskih službenika usmjeravati sa državne ceste DC-2 od pravca Pitomače na županijske ceste i usmjeravat će se cestama nižeg ranga.

Predviđeno je da se utrka odvija cijelom širinom prometnice, uz neposrednu pratnju organizatora, kao prethodnica osiguranja nalazit će se 6 policijskih motociklista i kao zaštitnicu 1 službenog policijskog vozila koji će koristiti svjetlosne i zvučne signalne uređaje, a uz trasu kretanja kako smo naveli bit će postavljena redarska služba i policijski službenici.

Molimo sve sudionike u prometu da u navedenom vremenu ne koriste državnu cestu DC-2, odnosno da se u slučaju potrebe kreću cestama nižeg ranga, odnosno ukoliko se i nađu na navedenoj prometnici u vrijeme nailaska utrke da postupaju po zapovijedima policijskih službenika koji će imati za obvezu da sva vozila koja dolaze u susret biciklističkoj utrci, isključuju iz prometa na sporedne prometnice ili parkirališta, odnosno ukoliko to ne bude moguće, tada će sva vozila biti blokirana na cesti od strane policijskih službenika i službenih motociklista organizatora dok biciklistička utrka ne prođe.

Također, molimo za pojačani oprez od strane pješaka posebno na pješačkim prijelazima kojima prolazi trasa kretanja kroz urbana naselja u gradu Virovitica i naseljima Suhopolje i Pitomača, odnosno molimo da se u vrijeme prolaska policijskog osiguranja i trkača ne koriste ovi prijelazi, a da se pješaci ne zadržavaju u neposrednoj blizini prometnice, jer se biciklisti-trkači pod osiguranjem kreću brzinom od oko 40 km/h i ne očekuju bilo kakve opasnosti na cesti.

Zahvaljujemo se na razumijevanju, te vas još jednom pozivamo na oprez u prometu, poštivanje prometnih propisa i zapovjedi policijskih službenika koji će osiguravati ovu utrku.
U cilju što sigurnijeg održavanja ove biciklističke utrke, molimo radio postaje Orahovica, Slatina, Virovitica i „Pitomi radio“, da javnim oglašavanjem ovog priopćenja, naročito dana 16. i 17. travnja, pridonesu sigurnijem prometovanju, kako građana tako i biciklista.

Obzirom da će sudionici utrke prolaziti kroz grad Viroviticu oko 15 sati, molimo građane za strpljenje i toleranciju, kako bi utrka prošla bez ikakvih neželjenih događaja.

Glasnogovornik
Josip Štajdohar

 

(59)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr