Naslovna events Mladi i poduzetništvo

Mladi i poduzetništvo

34
0

Jedan od najvažnijih problema mladih danas je nezaposlenost. Stopa nezaposlenosti porasla je u gotovo svakoj europskoj zemlji. Međutim, ona ne utječe na svakog europskog građanina jednako. Kada opća nezaposlenost raste za 1%, nezaposlenost mladih raste za 1,8%. Nezaposlenost mladih utječe na cjeloviti razvoj zemlje te je potreban zajednički napor svih struktura društva kako bi se taj problem riješio. Jedan od načina je informiranje mladih o poduzetništvu, njihovo financijsko poticanje i ohrabrivanje jer uključivanjem u poduzetništvo, znanja i vještine mladih dobivaju na vrijednosti.

savjet_mladih_vpz_log

U ponedjeljak, 25. travnja 2016. godine, s početkom u 17:00 sati u sali za sastanke Virovitičko-podravske županije, Trg Ljudevita Patačića 1, Virovitica, bit će održan okrugli stol pod nazivom ”Mladi i poduzetništvo”.

Savjet mladih Virovitičko-podravske županije savjetodavno je tijelo Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije koje je osnovano s ciljem promicanja i zagovaranja prava, potreba i interesa mladih u Županiji.

Vodeći se načelom „Misli globalno, djeluj lokalno“ Savjet mladih smatra da je za poticanje poduzetništva mladih na području Virovitičko-podravske županije izuzetno bitna suradnja nositelja vlasti, mladih poduzetnika i mladih osoba uopće.

S ciljem razvijanja suradnje mladih i donositelja odluke te razvijanja novih ideja i adekvatnih rješenja, razmjene dobre prakse, ali i iznošenja problema s kojima se mladi susreću, Savjet mladih Virovitičko-podravske županije organizira okrugli stol pod nazivom „Mladi i poduzetništvo“.

Podloga za raspravu bit će istraživanje o potrebama i problemima mladih u Virovitičko-podravskoj županiji koje je Savjet mladih proveo u veljači 2016. godine.

Molimo da svoj dolazak potvrdite na e-mail sanja.sabolic@vpz.hr.

Izvor: vpz.hr

(34)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr