Naslovna events Ljubav, gubitci i moda

Ljubav, gubitci i moda

30
0

Ponedjeljak, 25. travnja 2022. godine u 20:00 sati. Režija, prijevod i adaptacija: Nina Klefin, glumci: Zdenka Kovačiček, Sanja Doležal, Matija Prskalo, Karmela Vukov Colić i Mirna Medaković.


Ljubav, gubitci i moda je scensko djelo koje su napisale američke književnice Nora i Delia Ephron. Riječ je o nizu monologa, u kojima razne junakinje pričaju priče vezane za odjevne predmete koje su u pojedinim važnim životnim trenucima nosile. U ovom emotivnom inventaru svojih životnih ormara one nam otkrivaju trenutke u kojima su bile sretne ili tužne, u kojima su ljubile i gubile. Ova predstava nema klasičnu dramsku radnju, ona se sastoji od niza proznih priča koje glumice interpretiraju. Po tome se oslanja na bogatu američku tradiciju storytellinga, posebne vrste kazališta u kojem glumac u monološkoj formi prezentira fabulu koja je napisana u prozi, a koju on oblikuje svojom moći pripovijedanja. Tako i u našoj predstavi pet poznatih hrvatskih umjetnica priča priče o ženskim sudbinama. Iako su to priče iz pera poznate književnice Nore Ephron, one su toliko univerzalne i prepoznatljive, da bi to lako mogle biti priče i svake od njih, kao i od svake žene kojoj se obraćaju. Teme su svima poznate, a o njima govore naslovi priča: mamini savjeti, agonija kupnje grudnjaka, crna i bijela, katastrofa u kabini za presvlačenje, debela i mršava, te muževi i ljubavnici . To su zgode, razmišljanja i asocijacije mnogih žena, a one su zabavne, životne, istinite, prepoznatljive. Tako će jedna od junakinja, Đina, na kraju predstave zaključiti: Kad sam ovo napisala, mislila sam, tko će to čitati? Previše osobno je. No kad je izašlo, shvatila sam da je moje osobno i drugim ljudima osobno i drago kao da je njihovo. O ljubavi, gubitcima i što su pri tom nosile pripovijedaju: Zdenka Kovačiček, Sanja Doležal, Matija Prskalo, Karmela Vukov Colić i Mirna Medaković. Tekst je prevela, adaptirala i režirala Nina Kleflin. Glazbu je skladala Nikolina Belan. Haljine je nacrtala Sara Lovrić Caparin. Predstava je napravljena u koprodukciji “Špas teater” iz Slovenije i “Teatra to go” iz Hrvatske.

Cijena ulaznice: 100 kn

Izvor: pou-slatina.hr

(30)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr