Naslovna events Ljepota stvaranja

Ljepota stvaranja

33
0

Dana 29. travnja (petak) 2016. godine u Područnom uredu za zaštitu i spašavanje u Virovitici, Trg bana Josipa Jelačića 18. – možete pogledati izložbu: slika, fotografija i skulptura iz fundusa članova udruge “Kloštranska paleta”.

ljepota_stvaranja

Rijeka vremena neumitno teče i prolazi pored nas i u nama. Često se ne stignemo ni osvrnuti na učinjeno, a već su nas neki događaji zaobišli i odlutali u nepovrat. Još nedavno smo bili svjedoci i akteri ostvarivanja jedne prelijepe ideje o osnivanju udruge likovnih stvaratelja “Kloštranske palete”. Tijekom 14. godina djelovanja oni su oplemenili svoje okruženje i idiličnom vizijom Podravine prenesena na platna, stakla ili nekom drugom tehnikom rada.

Ideja o osnivanju Palete ostvarena je 23. travnja 2002. godine. Imali smo jasne ciljeve djelovanja Udruge, ponajprije okupiti sve samozatajne likovnjake kako bi pokazali i približili svoja ostvarenja sumještanima i svim znatiželjnim gostima u vlastitoj galeriji u Kloštru Podravskom. Udruga je otvorila svim osobnostima koje svoj osobit unutrašnji svijet iznova prikazuju široj publici u svojem stvaralačkom obliku.

Prva izložba postavljena u je u Kloštru Podravskom 2002. godine, nastupilo je 20 autora s 52 izloška. Galerija udruge je svečano otvorena prigodnom izložbom za Dane općine 2004. godine. Tada je održana i prva likovna kolonija udruge, te se redovito održava sve do danas. Svih ovih godina članovi imaju zapažene nastupe diljem Hrvatske i u svijetu.

Danas, pred Vama je ova lijepa izložba u malom neobičnom ambijentu. U biti je pronašla pravo mjesto kako bi “obogatila” prostor u koje se događaju ozbiljne stvari, prihvaćaju hitni pozivi onih kojima je potrebna pomoć. U područnom uredu za spašavanje u Virovitici, izloženo je 46 djela iz fundusa Udruge. Predstavit će Vam se 30 umjetnika sa slikama na platnu, staklu, pastelu, svili, akvarelu, fotografijama i skulpturama. (Branko Novosel)

ljepota_stvaranja_2

Info: Josip Job

(33)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr