Naslovna events KUL. plaža

KUL. plaža

52
0

Kada se spoje ideja, strast i želja pojedinca s velikom podrškom okoline, moguće je ostvariti neke davne, nikad ostvarene snove jednog dječaka i ispuniti obećanje jednog grofa.

suhopljska_kul_plaza_plakat

Poznato je kako je nekad davno na području Suhopolja živjela plemenita obitelj Janković. Sin Andrija više od svega volio je majčine priče i legende o Panonskom moru. Zato je dane najradije provodio na suhopoljskim livadama u dugim šetnjama stoljetnim parkom oko dvorca, u stalnoj potrazi za školjkama i ostatcima morskog svijeta. Manje je poznato da su roditelji svojem jedincu obećali plažu. Dio je to jedne od suhopoljskih legendi i obećanja koje je dosad ostalo neispunjeno. Ili… možda ipak nije?

Školska knjiga prepoznala je potencijal odlične ideje i udružila snage s Općinom Suhopolje, te kreativnim učiteljima, studentima i lokalnim udrugama. Rezultat zajedničke suradnje realizacija je kulturnog projekta – Suhopoljska KUL. plaža.

Prvi put u povijesti, 20. kolovoza 2016., Suhopolje će dobiti plažu!

Suhopoljska KUL. plaža događaj je namijenjen svima, uz izdvojene pojedinačne sadržaje, koncerte i radionice.

Trg sv. Terezije pretvorit će se tog vikenda u pješčanu plažu punu knjiga koje ćete moći prolistati i pročitati. Od mnogobrojnih aktivnosti možete izabrati onu koja Vama najviše odgovara:

  • koncert gitarista s bečke i zagrebačke akademije
  • origami radionice za djecu
  • priče na njemačkom i hrvatskom jeziku
  • Smibova „lutkaonica“
  • druženje s DURICOM i PRIČOKAZI Željke Horvat-Vukelja.
  • … ili se jednostavno zavalite u ugodne ležaljke u hladu stare lipe, pod suncobranima na pijesku i uz ugodnu glazbu uronite u – knjigu. Pročitajte je cijelu ili barem jedno poglavlje te se počastite književnom poslasticom po ljetnim promotivnim cijenama.

Posljednji put ovoga ljeta uskočite u japanke, ponesite lopatice i kantice i provedite opušteni KUL. vikend! Razveselite svoje mališane prije povratka u školske klupe. Očekuje vas još puno iznenađenja, nagradnih igara i promotivnih akcija!

Ako već Andrija pl. Janković sa svojom obitelji ne može uživati u projektu Suhopoljske KUL. plaže, vjerujemo kako će ovaj kulturni projekt ipak okupiti veliki broj zainteresiranih i svojim raznovrsnim sadržajima možda oživjeti i neke vaše neostvarene snove.

Zahvaljujemo na podršci načelniku općine Suhopolje, Marijanu Brleku, koji je pomogao da se ovaj fantastični zabavno-KUL.turni vikend dogodi.

Info: Natalija Kožić Lukačević
Izvor: skolskiportal.hr

(52)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr