Naslovna events Koncert Trio Teneda

Koncert Trio Teneda

138
0

Koncert Trio Teneda u kojem nastupaju Davorka Horvat, Neva Begović i Terezija Cukrov se održava u koncertnoj dvorani škole, u ponedjeljak, 22. svibnja 2017. godine, sa početkom u 19:45 sati.

Program:

1. J. Massenet: “Elegija” (čelo, klavir, glas)

2. D. Šostakovič: Sonata za čelo i klavir op. 40

3. D. Šostakovič: Ofelijina pjesma op. 127 (čelo, sopran)

4. S. Rahmanjinov: “Poljubila ja”

“Noč pečaljna”
“Nje poj krasavica” ( klavir i glas)

5. A. Piazzola: Grand tango (čelo i klavir)

6. J. Š. Slavenski: “Pjesme moje majke” (čelo, klavir, glas), obrada: trio Teneda

Terezija Cukrov, pijanistica, rodom iz Poreča, ocijenjena je od strane kritike kao „suptilan, strastven i tehnički superioran izvođač“. Kao solist i komorni glazbenik nastupila je širom Europe, Amerike i Azije, na prestižnim pozornicama od kojih se ističu Carnegie Hall, Steinway Hall i njujorška MoMA. Diplomirala je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, magistrirala na Mannes College of Music u New Yorku i doktorirala na Unverzitetu Rutgers u New Brunswicku, SAD. Učila je kod Ljubomira Gašparovića, Konstantina Bogina, Jerome Rosea, Susan Starr i Daniela Epsteina. Snimala je za Albany records i Innova recordings. Aktivno se bavi pedagoškom radom, održala je pijanističke seminare u Hrvatskoj, SAD-u i Hong Kongu. Predavanjima na temu “Elementi folklora u pijanističkoj literaturi hrvatskih kopozitora” predstavila se na Sveučilištima u Sloveniji, Rusiji i Gruziji. Suosnivač je i programski urednik međunarodnog glazbenog festivala “Terra Magica” koji se do 2010. održavao u Poreču, ugostivši brojne ugledne svjetske glazbenike.  Od jeseni 2011. živi u Zagrebu, djeluje na glazbenoj školi Pavla Markovca i Muzičkoj akademiji.

Davorka Horvat, sopranistica, diplomirala je solo pjevanje u klasi prof. Dunje Vejzović na Muzičkoj akademiji u Zagrebu (1999). Godine 1998. dobila je nagradu dekana Muzičke akademije za izvedbu pjesama Albana Berga sa Zagrebačkom filharmonijom, a 1999. Rektorovu nagradu za sopransku dionicu u oratorijskom djelu F. Mendelssohna Elias. Debitirala je u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu ulogom Leonore u Trubaduru G. Verdija. Od 2000. djeluje kao slobodna umjetnica, nastupa na samostalnim koncertima Lieda širom Hrvatske. Igra u dječjim glazbenim predstavama Kako je deva dobila grbu (2002, Kazalište Dubrava, režija Dora Ruždjak Podolski), I drvo je bilo sretno (2003, Teatar Exit, režija Rene Medvešek, glazba Krešimir Seletković), Ivica i Marica (2007, Kazalište Dubrava, režija Franka Perković). Surađivala je i s Zagrebačkim gudačkim kvartetom, izvodeći djela modernih hrvatskih skladatelja. Surađuje s glumcima, plesačima i performerima. Uči ljude pjevati od 2000.

Neva Begović, violončelistica ,diplomirala je i magistrirala na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u razredu prof. Valtera Dešpalja. Dobitnica je Dekanove nagrade Muzičke akademije. Usavršavala se na diplomirala  je  i  magistrirala  na  Muzičkoj  akademiji  u  Zagrebu  u  razredu  prof. Valtera  Dešpalja. Dobitnica  je  Dekanove nagrade Muzičke akademije. Usavršavala se na „Universität für Musik und darstellende” u Grazu u razredu prof.  Rudolfa  Leopolda i pohađala majstorske tečajeve znamenitih pedagoga. Kao solist nastupila je uz Zagrebačku filharmoniju i Zagrebački komorni orkestar.  Suutemeljiteljica  je  gudačkog  kvarteta  Porin (osnovanog 1998.  god.) s kojim intenzivno nastupa u domovini (Zadarske večeri, Osorske glazbene večeri, Festival sv. Marka, Muzički bienalle, Dubrovačke ljetne igre i Lisinski subotom) i u inozemstvu (2000. Godine u Hannoveru predstavlja Hrvatsku glazbu na Svjetskoj izložbi EXPO 2000, u Austriji, Sloveniji, Argentini, Italiji i Kanadi) Djeluje kao profesorica violončela na glazbenoj školi Vatroslava Lisinskog. Njeni učenici osvojili su brojne nagrade na državnim i međunarodnim natjecanjima. Za izvrsne rezultate u radu s učenicima Agencija za odgoj i obrazovanje dodijelila joj je priznanja (školske godine 2007/2008 i 2009/2010) Snima za Hrvatski radio, za televiziju u Hrvatskoj i Austriji, te filmsku glazbu.

Koncert se održava uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske

Izvor: OGŠ Slatina

(138)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr