Naslovna events Koncert na Jankovcu

Koncert na Jankovcu

89
0

20160619_papuk_083

U bajkovitoj oazi netaknute prirode Park šume Jankovac 02. srpnja (subota) 2016. u 16:00 sati održava se drugi po redu koncert “Na livadi na Jankovcu” hrvatskog pjevačkog društva “Lipa” iz Osijeka. Koncert i ove godine zajednički organiziraju TZO Čačinci, PD Jankovac i Park prirode Papuk. Na koncertu će biti upriličena i praizvedba skladbe Lisica mlade suvremene skladateljice Andreje Gribl koja svoje nadahnuće pronalazi u prirodnim ljepotama Parka prirode Papuk.

LIPA_Bum_Tres_Pop_Rock

Hrvatsko pjevačko društvo “Lipa” Osijek osnovano je 1876. godine, što znači da već 139 godina uspješno i neprekinuto djeluje pod istim imenom. Društvo njeguje širok repertoar većinom a cappella skladbi, od renesansne do suvremene glazbe, s naglaskom na klasičnu zborsku literaturu. Danas zbor ima gotovo 80 aktivnih članova, a umjetničko vodstvo čine dirigentica prof. Valerija Fischbach te kodirigentice prof. Ozana Tomić i prof. Lidija Neznanović.

LIPA_Rim_2013

Drugi po redu koncert “Na livadi na Jankovcu” od ove godine održava se u prvom hrvatskom UNESCO geoparku. Papuk krasi bogata biološka, geološka i kulturno povijesna baština i ovom manifestacijom dodatno se promovira upravo to prirodno bogatstvo koje je poslužilo kao nadahnuće mladoj skladateljici Andreji Gribl.

Dođite na Jankovac i uživajte s nama u odličnim skladbama u interpretaciji Lipe iz Osijeka.

Gordana Kukić, PP Papuk

(89)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr