Naslovna events Kad je gusto – samo rijetki

Kad je gusto – samo rijetki

4
0

U srijedu 12. lipnja 2024. godine, sa početkom u 21:00 sat, u kino dvorani POU Slatina pogledajte predstavu Kad je gusto – samo rijetki, režija Svetlana Patafta.

Goran Vinčić Vinča, jedan od najboljih hrvatskih i regionalnih stand up komičara koji puni dvorane, ruši tabue, tjera vas na suze od smijeha i poznata kazališna glumica Svetlana Patafta vode vas na urnebesno kabaretsko putovanje na kojem ćete plakati od smijeha ali i smijati se s knedlom u grlu.  Tema cabareta je općenarodna svevremenska šutnja kojom odgovaramo na probleme, a istovremeno međusobno potkopavamo jedni druge tim istim problemima. Odnos vlasti i naroda, vlasti i pojedinca uvijek je bila inspirativna tema, a u ovoj scenskoj adaptaciji inspiriranoj kratkim formama višestruko nagrađivane spisateljice i satiričarke Silvije Šesto, narod je stavljen, ili još istinitije, narod se sam stavlja u poziciju čekanja. Pozicija čekanja boljih vremena, pravde, boljeg života i zadovoljštine, kao i pozicija odgađanja rješavanja problema te stava kako će sve to srediti netko drugi, izaziva prepoznavanje i smijeh, pa bio on i gorak. Predstava jedri kroz različite situacije iz svakodnevnog života i prateće songove te ulazi u nemirnu luku satirične tjeskobe jer ništa se ne rješava, sve je otvoreno i ponavlja se, a narod, u poziciji čekanja i promatranja, kao sveprisutni objekt trpi i ništa ne poduzima. Paleta naših karaktera obojit će vam i uljepšat večer uz ležerno preispitivanje: možemo li ipak drugačije?

Tekst i songovi: Silvija Šesto
Režija: Svetlana Patafta
Glumci: Goran Vinčić i Svetlana Patafta
Glazba: Lazar Novkov
Vokalni mentor: Lela Kaplowitz
Fotograf: Ana Šesto
Dizajn reklamnog materijala: Ivica Družak / FINALIZACIJA
Partner: SEMAFORA

Ulaznice po cijeni od 9,00 € u pretprodaji/ 11,00 € na dan predstave moguće je kupiti na blagajni kina vikendom ili radnim danom u uredu računovodstva (1. kat kina, Šetalište J. Burgera 1) radnim danom od 08:00 do 15:00 sati.

Izvor: POU Slatina

(4)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr