Isus7

31
0

Predavanjima o sedam najpoznatijih mjesta Isusovog života možete prisustvovati u od 04. do 10. ožujka 2017. godine, u organizaciji Kršćanske adventističke crkve Slatina, sa početkom od 18:00 sati.

1. Betlehem i Nazaret

U prvom predavanju posjetit ćemo poznata biblijska mjesta u Betlehemu i Nazaretu. Govorit ćemo o zadivljujućim biblijskim događajima vezanim uz ispunjenje proročanstava kojima je Bog najavio dolazak Isusa Krista na ovaj planet. Usprkos velikom riziku i nebrojenim opasnostima, neprocjenjivi Božji Dar poklonjen je čovječanstvu. Jedino svjetlo u mračnom svijetu, i jedini put povratka u davno izgubljeni Raj ponuđen je svim Adamovim sinovima i kćerima. Kristovo skromno rođenje snažno je svjedočanstvo o Božjoj poniznosti i pristupačnosti te važnosti zajedništva.

2. Planina i dolina preobraženja

Koja su najpoznatija biblijska brda i planine? Drugo predavanje vodi nas na goru Tabor. Tako se danas zove gora Isusova preobraženja. Promatrat ćemo Kristovo božansko lice te govoriti o tajni Njegovog uspjeha. Odgovorit ćemo na pitanje zašto je molitva bila toliko važna u Isusovom životu. I mi smo pozvani slobodno zakoračiti u oblak Njegove prisutnosti. Isus je koračao pored svojih učenika uzbrdo i nizbrdo, u dobru i u zlu. Ići će i pored nas ako to želimo i pozovemo Ga.

3. Brdo blaženstva i Kafarnaum

Do istinske sreće i zadovoljstva postoji samo jedan put. Vječna načela Isusovog kraljevstva, objavljena na Gori blaženstava, vode nas tim putem dok su naša srca sve više uronjena u mir Kristove prisutnosti. Tko su siromašni duhom? Tko su krotki ili mirotvorci? U ovom predavanju posjetit ćemo Kafarnaum i goru na kojoj je Isus izrekao svoj najpoznatiji govor. Njegov predivni karakter postaje nam još privlačniji dok korak po korak otkrivamo uzvišena načela nebeskog Kraljevstva.

4. Sikar i Jerihon

Kako je Isus pristupao pojedincima? Kako se odnosio prema onima koje je društvo odbacilo smatrajući ih prokletima? Upoznajmo poznate biblijska mjesta u gradovima Sihem, Sikar i Jerihon. Otkrijmo predivnu Božju milost koja je iz temelja promijenila živote najvećih grešnika. Svjetlo koje oslobađa i razveseljava naš život pozvani smo širiti našim bližnjima. Kucajući na vrata ljudskog srca Krist poziva svakog pojedinca u svoju blizinu. Sudbonosno pitanje glasi: Hoćemo li poslušati Njegov glas te Ga pustiti u svoj život?

5. Betanija

Isus je jedina sigurna Nada u svijetu tragedija i beznađa. On je tu i kad nas smrt odvaja od naših najmilijih. Pođimo s njim do Naina, Jerihona i Betanije i upoznajmo događaje koji su stoljećima velika utjeha i nadahnuće nebrojenim dušama čiji tereti su preteški da bi ih čovjek sam nosio. Knez nade ima potpunu vlast nad smrću. Njegov je plan da u skoroj budućnosti ponovno ujedini sve ono što su grijeh i smrt razdvojili. “Nemoj se bojati!” – govori Isus – “Ja sam uskrsnuće i život. Tko u mene vjeruje, ako i umre, živjet će!”

6. Jeruzalem

Naša pred posljednja postaja je Jeruzalem. Najpoznatija ljubavna priča u povijesti čovječanstva imala je svoj vrhunac unutar i izvan zidina ovog drevnog grada. Bog i čovjek, u Isusu Kristu, tamo su razapeti na križ. Ljubav je jednom zauvijek pobijedila. Postoji li netko kome je stalo više do nas i našeg vječnog dobra? Postoji li netko tko je učinio više za moje i tvoje spasenje? U ovom predavanju pođimo stopama vječne Ljubavi i razmišljajmo o predivnom karakteru našeg Stvoritelja razapetog na križ. “Da, iz zemlje živih ukloniše Njega. Za grijehe naroda Njegova na smrt ga izbiše.”

7. Maslinska gora

Unatoč najstrašnijoj smrti, Isus je uskrsnuo. Grob je ostao prazan. U prisutnosti mnogih svjedoka koračao je među svojim učenicima još četrdeset dana. Pred njihovim očima uznesen je na Nebo obećavši da će se vratiti na Dan velikog Suda. Pođimo zajedno do naše posljednje postaje – Maslinske gore. Upoznajmo proročanstva o drugom Kristovom dolasku kao i znakove u svijetu koji će prethoditi ovom jedinstvenom i slavnom događaju. Kristovo uskrsnuće jamstvo je našeg uskrsnuća. To je Radosna vijest! “Kad odem te vam pripravim mjesto, vratit ću se da vas uzmem k sebi i da vi budete gdje sam ja.” – govori Isus.

Izvor: isus7.hr

(31)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr