Naslovna events IQ testiranje

IQ testiranje

31
0

Uz pokroviteljstvo Virovitičko-podravske županije, u subotu 19. svibnja 2018. godine, s početkom od 10,00 sati, u prostorima Visoke škole u Virovitici održat će se testiranje za MENSA-u. Testiranje predstavlja način da u populaciji prepoznaju ljudi koji raspolažu dovoljno velikim intelektualnim potencijalom. Osim studenata, testiranju će moći pristupiti i ostali zainteresirani.

O tome je bilo govora na sastanku virovitičko-podravskog župana Igora Androvića, s Krešimirom Kostelcem, inače članom predsjedništva MENSA-e RH i Oliverom Jukićem dekanom VŠMTI.

– Testiranje će se po prvi put održati na ovim prostorima. Riječ je o pilot projekt da bi se pomoglo studentima, jer njima članstvo u MENSA-i može pomoći u daljnjem životu. Naime, sve više tvrtki posebno vrednuje nečiji status u MENSA-i, a na ovaj način će se osim toga i prepoznati njihov potencijal – kazao je Krešimir Kostelac.

Istraživanja su pokazala da oko 2 posto populacije ima rezultat testa inteligencija 131 ili više, a oni koji ulaze u tu kategoriji, mogu postati članovi MENSA-e. MENSA je međunarodna organizacija sa samo jednim uvjetom za članstvo – rezultatom na standardiziranom IQ testu višim od 98% ukupne populacije.

Mensa ima tri glavna cilja: Identifikaciju i njegovanje inteligencije za dobrobit čovječanstva; poticanje istraživanja prirode, karakteristika i upotrebe inteligencije; i pružanje poticajne intelektualne i društvene okoline svojim članovima. (vpz.hr)

(31)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr