Naslovna events Duo EmmaLee

Duo EmmaLee

22
0

duo_emmalee

Dana 22. rujna 2016. godine (četvrtak) sa početkom u 19:45 sati, Osnovna glazbena škola Slatina organizira koncert, u dvorani škole, na kojem će nastupiti duo EmmaLee, Lidija Ljubičić, flauta i Ema Stein, gitara.

“U jednosatnom koncertu duo EmmaLee predstavio je raspored biranih djela za svoj sastav, glazbu koja odgovara njihovu izdašnom osjećaju za vrlo podatno fraziranje i zajedničku igru dobro uvježbanog, uhu ugodnog i neizostavno zavodljivog muziciranja.” (Vjesnik)

Program:

Bela Bartok: Rumunjski plesovi za flautu i gitaru

Jocul cu bata (Molto moderato)
Braul (Allegro)
Pe loc (Moderato)
Buciumeana (Andante)
Poarga romanesca (Allegro)
Martunel (Allegro – Allegro vivace)

Boris Papandopulo: Tri dijaloga za flautu i gitaru

ca 50
In uno
Fuga

Dušan Bogdanović: The Golden Flower Visitations*

Improvisation
Mouvement
Lullaby
Choral

*dedicated to Ema Stein

Astor Piazzolla: Histoire du tango

Bordel 1900
Cafe 1930
Nightclub 1960
Concert d’aujourd’hui

Laurent Boutros: Amasia za flautu i gitaru

* * *

LIDIJA LJUBIČIĆ započela je svirati flautu u dvanaestoj godini uz prof. Nevenku Preiss. Njezin “spoj” sa flautom ju je odveo na Muzičku akademiju u Zagrebu na kojoj je diplomirala u klasi prof. Vesne Košir i magistrirala u klasi doc. Renate Penezić.

Kao solistica nastupala je uz Zagrebačku filharmoniju pod vodstvom maestra Pavla Dešpalja te nekoliko puta uz Zagrebačke soliste.

Uz niz prvih nagrada na državnim natjecanjima glazbe, Lidija je dobitnica Nagrade «Darko Lukić» na 36. tribini mladih glazbenih umjetnika, Rektorove Nagrade i Nagrade Grada Samobora za najbolju izvedbu skladbe hrvatskog skladatelja na 29. Samoborskim glazbenim jesenima.

Usavršavala se na brojnim majstorskim tečajevima poznatih flautista i pedagoga (Jaroslav Lewitzki, Pierre-Yves Artaud, Aleš Kacjan, Ljubiša Jovanović, Roberto Ghiani, Furgh Karimi, Luisa Sello, Gaspar Hoyos, Giorgio Marccosi i drugi).

Pored brojnih nastupa i suradnje s mnogim glazbenicima (Mirjana Krišković, Davorka Horvat, Bruno Philipp, Kornelija Palle, Tajana Vukelić Peić i dr.), od kojih se ističe dugogodišnja suradnja sa pijanistom Ivanom Batošem i sa gitaristicom Emom Stein sa kojom je osnovala sastav duo EmmaLee sa kojim nastupa diljem Hrvatske i inozemstva, Lidija često sudjeluje u umjetničkim projektima povezujući glazbu i druge izvedbene umjetnosti. Od 2012. godin član je Zagrebačkog anasambla flauta pod vodstvom Renate Penezić sa kojim redovito nastupa.

Lidija živi u Zagrebu i podučava flautu na glazbenoj školi “Fran Lhotka” u Sisku i Petrinji. Član je Hrvatskog društva glazbenih umjetnika.

EMA STEIN gitaru je počela svirati uz učiteljicu Mirjanu Supičić u rodnom Zadru. Školovanje je nastavila u Zagrebu na Glazbenom učilištu „Elly Bašić“ u klasi prof. Ante Čaglja. Diplomirala je 2004. na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, gdje je studirala sa profesorima Darkom Petrinjakom i Antom Čagljem.

2001. osvojila je drugo mjesto na međunarodnom gitarističkom natjecanju „Fernando Sor“ u Rimu. Usavršavala se na brojnim seminarima i festivalima gitare, gdje je imala priliku učiti od istaknutih umjetnika: Vere Ogrizović, Dušana Bogdanovića, i mnogih drugih.

Od 2008. godine sa flautisticom Lidijom Ljubičić formira duo EmmaLee sa koji je održala pedesetak koncerata, diljem Hrvatske i u Srbiji, Sloveniji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, njegujući jedinstvenrepertoar muzike pisane za flautu i gitaru te često premijerno predstavljaju skladbe hrvatskoj publici.

Surađivala je sa gitaristom i lutnjistom Edinom Karamazovim, makedonskom pjevačicom Kaliopi, sopranisticom Davorkom Horvat, Martinom Latin Kolega i Nelom Šarić.

Članica je renesansnog tria LaUt, uz lutnjistu Igora Paru i sopranisticu Nelu Šarić, sa kojima izvodiranu glazbu na izvornim instrumentima (lutnji i vihueli), te članica renesansnog ansambla Marco Polo i suradnica ansambla za ranu glazbu Minstrel. Ema živi u Zagrebu i predaje gitaru na Glazbenom učilištu Elly Bašić.

Koncert se održava uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

 

(22)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr