Naslovna events Dnevnik Diane Budisavljević

Dnevnik Diane Budisavljević

45
0

Dana 11. listopada (petak) u 17:00 sati, 12. listopada (subota) u 17:00 sati i 13. listopada (nedjelja) u 17:00 sati, u kino dvorani pogledajte projekciju filma Dnevnik Diane Budisavljević.

Nagrađen Velikom zlatnom arenom za najbolji film, Zlatnim arenama za režiju, montažu i glazbu te nagradama publike i filmskih kritičara, ‘Dnevnik Diane Budisavljević’ najiščekivaniji je hrvatski film ove jeseni. “Dnevnik Diane Budisavljević” istinita je priča o najboljim ljudima u najgorim vremenima. U Nezavisnoj Državi Hrvatskoj na snazi su rasni zakoni. Diana Budisavljević u jesen 1941. doznaje da se majke i djeca pravoslavnog podrijetla odvode u logore u blizini Zagreba. Broj i oznaku nepodobnog dobiva i njezin suprug, poznati zagrebački liječnik Julije Budisavljević. U atmosferi straha i prijetnji, nepokolebljiva i predana ideji humanosti, Diana s nekolicinom prijatelja iz svoga stana pokreće riskantnu akciju kojom je od sigurne smrti spašeno više od 10 tisuća djece. Završetkom rata njezino austrijsko podrijetlo postaje nepoželjno, a zasluge za najveću akciju spašavanja u Drugome svjetskom ratu prešućene do današnjih dana.

  • Žanr: drama, igrano-dokumentarni
  • Redatelj: Dana Budisavljević
  • Uloge: Alma Prica, Igor Samobor, Ermin Bravo, Mirjana Karanović, Areta Ćurković
  • Trajanje: 88 min.
  • Država: Hrvatska
  • Godina: 2019.

Izvor: POU Slatina

(45)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr