Naslovna events Čitajmo zajedno

Čitajmo zajedno

8
0

Povodom Međunarodnog dana dječje knjige 2016. i rođendana H. C Andersena, Gradska knjižnica i čitaonica Slatina poziva na druženje pod nazivom “Čitajmo zajedno” sve ljubitelje dječje književnosti, djecu, roditelje/staratelje.

knjiznica_slatina_miro_gavran

Čitanju naglas, djela H. C. Andersena i Mire Gavrana uz mnoštvo likovnih i glazbenih radionica možete prisustvovati u utorak 15. ožujka 2016. sa početkom u 17:00 sati.

Najprodavaniji hrvatski književnik Miro Gavran, nominiran za Andersenovu nagradu 2016. Djela Mire Gavrana prevedena su na 38 jezika i dobitnik je brojnih domaćih i međunarodnih nagrada, podsjetila je članica Nacionalnoga odbora za dječju knjigu pri Knjižnicama grada Zagreba Diana Zalar koja je naglasila kako Gavran progovara o mnoštvu prijepornih tema kao što su ljudska seksualnost, bračna nevjera, siromaštvo, alkoholizam, bolest i smrt. “Stav koji pisac nepokolebivo brani uvijek je na tragu odgovornosti za vlastite postupke kao i uvida u njihove posljedice”, rekla je dodavši “kako posljedice nikad nisu takve da bi trebalo izgubiti hrabrost ili nadu.“

(8)