Naslovna events Biciklijada

Biciklijada

64
0

Turistička zajednica Grada Slatine i Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije u subotu, 04. lipnja 2022. godine, premijerno povezuju dvije prirodne ljepote, dva posjetiteljska centra i mnoštvo zaljubljenika u prirodu i avanturu.

Riječ je o biciklijadi – “Sve između Sekvoje i Drave”, koja će spojiti najpoznatiju sekvoju u Hrvatskoj i Dravu, vodeno bogatstvo koje je dio Regionalnog parka Mura-Drava i UNESCO prekograničnog Rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav. Ova biciklijada pravo je osvježenje za posjet i avanturu, jedinstvena u izboru niza sadržaja između opuštanja i pustolovine.

Biciklijadom obilježavamo i Svjetski dan bicikla (3. lipnja) kojim naglašavamo korištenje bicikala kao sredstva za poticanje održivog razvoja i tjelesnog odgoja. Bicikl je jednostavno, pristupačno i ekološki čisto prijevozno sredstvo, pogodno za otkrivanje ljepota i vizura Virovitičko-podravske županije.

Doživite ovu biciklističku rutu kroz sva njena lica, dopustite da vam Hrvatsko stablo godine svojom ljepotom oduzme dah. Pedalirajte dalje i povežite se s prirodom istražujući prostranstvo slavonskih ravnica ispunjenih šumama hrasta lužnjaka i graba te poljima duhana, pšenice, kukuruza, suncokreta, uljane repice, s kojih seže pogled sve do Papuka. Osvježite se avanturom putevima koji vode do rijeke Drave i upoznajte bogatstvo flore i faune Podravine & Slavonije.

Dužina rute iznosi 25 km i obiluje prirodnim ljepotama, svako pojedino mjesto piše svoju priču, a start i cilj obilježavaju dva Posjetiteljsko-interpretacijska centra.

Povratak u Slatinu nosi više alternativnih puteva, a na sudionicima je da samostalno otkriju za njih najzanimljiviji i najprihvatljiviji.

Broj sudionika na ovoj biciklijadi je ograničen, stoga požurite s prijavama skeniranjem QR koda ili putem linka: https://forms.gle/acVEfB2EoiF8ynAB9

Zelena strana vikenda, opuštena strana druženja i adrenalinska strana uživanja. Otkrijte sve između starta i cilja, otkrijte najljepšu stranu zelene Hrvatske!

Izvor: TZ Grada Slatine

(64)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr