Naslovna events 50. Roklicerove večeri

50. Roklicerove večeri

53
0

Pozivamo Vas na 50. Roklicerove večeri, u subotu, 09. studenoga 2019. godine u Caffe bar Cug (Željeznički kolodvor Virovitica, Stjepana Radića 104) u 21:00 sat.

Glavni gosti su pjesnikinje Barbara Baždarić i Ivanka Kiš uz glazbenu pratnju Milka Kiša, klavijaturiste Hladnog piva. Prije njihovog nastupa bit će otvorena izložba fotografija Rudija Vanđije, Vremeplov 2.

Barbara Baždarić je rođena je 1973. godine u Puli. Diplomirala je engleski i talijanski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Ljubav prema poeziji osjetila je još za vrijeme boravka u Londonu gdje je pohađala tečajeve kreativnog pisanja. Trenutno radi kao profesor engleskog i talijanskog jezika u Srednjoj školi Jastrebarsko. Godine 2014, dobila je nagradu za projekt „GESTA“ koja je proglašena najboljim projektom u Hrvatskoj u kategoriji kreativni i inovativni edukacijski program na Danu kreativnosti i inovativnosti. Objavila je dvije zbirke pjesama: Grizem (2018.) i Mislim da sam vidjela izvanzemaljca (2019.).

Ivanka Blažević Kiš je pjesnikinja, književnica, ilustratorica, dizajnerica nakita i knjižničarka. Rođena je u Mikleušu 1. travnja 1960. godine. Završila je Filozofski fakultet sveučilišta u Zagrebu (fonetika, opća lingvistika, bibliotekarstvo). Zaposlena je u Knjižnici Savski gaj u Zagrebu od 1986. godine. Ilustrirala je zbirku Jučerdanasputra, kaobajke (Silvija Šesto, Semafora, 2013.). Napisala slikovnicu Brzi Teo i spora Naya (Semafora, 2014.), roman za mlađu školsku dob Mrak, Danči i Mark (Semafora, 2016.) i zbirku poezije Moja žena piše dobre stihove (2018). Imala je desetak izložbi (nakit, slike) u narodnim knjižnicama. Pjesme za odrasle su objavljene u nekoliko zbornika i književnih časopisa.

Milko Kiš izvest će, uz klavir, gitaru i usnu harmoniku pjesme s prvog CD-a, te novo nastale pjesme, kao i pjesme sa zadnja tri Chansonfesta.

Uz njih, iz Zagreba dolazi još šest pjesnika, stalnih sudionika legendarnih Jutra poezije. Kao i obično očekuju se nastupi domaćih autora, virovitičkih pjesnika i pisaca, a nakon toga je after party.

(53)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr