Naslovna events 34. Papučki jaglaci

34. Papučki jaglaci

78
0

papucki_jaglaci_2016_pozivnica

U nedjelju, 13. ožujka 2016. godine, požeški planinari, u suorganizaciji s Parkom prirode Papuk i Općinom Velika, po 34. put organiziraju tradicionalnu manifestaciju „Papučki jaglaci“.

Kako zbog prirodnih ljepota i značajnih krajobraza Papuk pohodi više od dvije tisuće planinara iz cijele Hrvatske i inozemstva, planinarska društva u RH i inozemstvu pozivaju da se u ovu tradicionalnu manifestaciju uključe kao njihovi planinarski gosti.

Okupljanje izletnika je ispred planinarskog doma “Lapjak” u Velikoj od 8 sati, gdje će se nakon riječi dobrodošlice domaćina u 9 sati, krenuti na pohod, dobro znanim i utabanim stazama. Staze su različite dužine i težine, te su kao takve prilagođene kako rekreativcima tako i iskusnim planinarima. Nakon povratka sa izleta priređuje se tradicionalni ručak i glazbeni program.

U nastavku je popis pet planinarskih staza:

  1. Staza jaglaca (Tauberove stijene) – vodiči iz HPD Sokolovac (trajanje 3 sata);
  2. Planinarska kuća Trišnjica – vodiči iz HPD Sokolovac (trajanje 4 sata);
  3. Češljakovački vis – vodiči iz PP Papuk i HPD Sokolovac (trajanje 6 sati);
  4. Mališćak – vodiči iz PD Mališćak Velika (trajanje 6 sati);
  5. Jankovac – vodiči iz HPD Sokolovac (trajanje 6 sati).

Više informacija na hpd.sokolovac@gmail.com te na telefone 098/986-9941 (Ivan Šumiga, tajnik) i 099/813-8631 (Predrag Livak, predsjednik).

Izvor: planinarimo.info

(78)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr