Naslovna Novo MAŠINKO: Novi videospot “Perice”

MAŠINKO: Novi videospot “Perice”

41
0

Zagrebački punk veseljaci Mašinko predstavljaju novi videospot za pjesmu „Perice”, snimljen uz pomoć fanova koji su svojim mobitelima zabilježili eksplozivnu atmosferu koncertne proslave 10 godina benda.

Videospot „Perice“ sastavljen je od niza Instagram storyja, isječaka vjernih fanova s velikog koncerta povodom 10. rođendana benda održanog prije točno godinu dana. Užarena i srčana atmosfera slavlja u krcatom, rasprodanom Vintage Industrialu podsjeća na neka drugačija vremena, bezbrižnost, bliskost i zajedništvo. Kroz referencu na kultni film „Tko pjeva, zlo ne misli” Mašinko pjeva o prijateljstvu i mladenačkim očekivanjima.

„Ta je pjesma oda prijateljstvu s našim gitaristom Pericom, s kojim se družim od kad smo obojica imali 10 godina. Tada smo, isto kao i Perica Šafranek, optimistično promatrali svijet nevinim očima. Nismo imali pojma da letvica koju smo u svojim očima kao generacija tada postavili visoko, za društvo nikada neće biti dosegnuta. Naprotiv, čini se da je ona ne samo skinuta, nego je i bačena u blato da trune zajedno s igralištem, dok zapušteno čeka neku buduću izmjenu GUP-a.” – sjetno objašnjava Šulc, autor teksta i vokal Mašinka.

Singl „Perice” nalazi se na aktualnom albumu „Danas ću, sutra ću” (Dostava Zvuka / Dirty Old Label, 2020.), prepoznatom od strane etabliranih kolega sa scene i uvrštenom na mnoge godišnje liste najboljih ostvarenja nepredvidive 2020., uz laskave argumente da je spomenuto izdanje ‘punk rock album kakvih bi svake godine moralo biti nekoliko ako želimo imati kvalitetnu rock glazbu’.

Montažu video spota radio je Hrvoje Baudoin (Dostava zvuka studio). Glazbu i aranžman potpisuje Mašinko, dok su za produkciju zaslužni Mark Mrakovčić, Leonard Klaić i Mašinko. Pjesmu je snimio Mark Mrakovčić, miksao Leonard Klaić, a masterirao Luka Tralić Shot. Singl „Perice”, kao i cijeli album, dostupan je putem Bandcampa benda, YouTube kanala Dostave zvuka te na svim streaming servisima: muz.lc/danascusutracu

LINKOVI:

https://www.facebook.com/masinkoZG/
https://www.instagram.com/masinko.na.slici/
https://www.youtube.com/user/masinkoZG
https://masinko.bandcamp.com/
http://masinko.net/

Mašinko su: Šulc, Lav, Perica, Andrija, Srki, Pitura i Markan.
Mašinko je bend Dostave Zvuka.

Helena Kezerić
dostavazvuka.hr

(41)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr

 

Tagovi: