Naslovna Grad Edukacija Prve pomoći za građanstvo

Edukacija Prve pomoći za građanstvo

23
0

Sukladno nacionalnom programu Prve pomoći za građane u svakodnevnom životu koji financira Hrvatski Crveni križ u periodu od 15. do 27. svibnja održano je 10 edukacija na području VPŽ. Njima je bilo obuhvaćeno 199 učenika 7. i 8. razrada osnovnih škola u Voćinu, Čađavici, Čačincima, Gradini i OŠ Eugena Kumičića u Slatini. Nositelj edukacija bilo je Društvo CK VPŽ, a edukator je bio djelatnik Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu VPŽ Marko VLAJNIĆ i nacionalni instruktor za BLS (osnovno održavanje života).

On je učenicima na pristupačan i šaljiv način učiteljima prenio vježbe reanimacije na lutki uz prethodni poziv Hitnoj pomoći, rad sa AVD-om (automatskim vanjskim defibrilatorom), praktične vježbe Heimlichovog zahvata kod gušenja osobe hranom i postavljanje onesviještenog u bočni položaj. Svaki učenik je osobno prošao svaku vježbu i 90% njih je veoma dobro svladalo ovu materiju što je samo početak u pružanju prve pomoći.

Vladimir Jelenčić

 

(23)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr