Naslovna Novo Drugi studijski album prepoznat u Europi – Daliborovo Granje

Drugi studijski album prepoznat u Europi – Daliborovo Granje

59
0

Međimurski četveročlani psihodelični post rock bend Daliborovo Granje album „Hainin” stavlja u prodaju na CD u ograničenom broju, ali i najavljuje skori izlazak limitirane vinilne tiraže.

Zagreb, 26. ožujka 2021. – Međimurski četveročlani psihodelični post rock bend Daliborovo Granje album „Hainin” stavlja u prodaju na CD-u u ograničenom broju, ali i najavljuje skori izlazak limitirane vinilne tiraže.

Daliborovo Granje kroz isključivo instrumentalnu formu korištenje osnovnih rock instrumenata diže na novu razinu, dajući svojoj glazbi snažan osobni pečat inspiriran etno glazbom ovih prostora, što se jasno osjeća na drugom studijskom albumu „Hainin”. Ispreplitanje orijentalnog melosa, ritma i motiva arhaične književnosti s prostora bivše države bend stavlja uz bok progresivnijim predstavnicima srodnog glazbenog izričaja.

Objavljen krajem prošle godine za diskografa Dostava Zvuka „Hainin” je uhvatio pažnju švedskog YouTube kanala „Underrated Albums” na kojem je u kratkom roku s trenutnih četvrt milijuna pogleda postao drugi najslušaniji album u posljednjih deset godina otkako kanal promovira skrivene EP i LP dragulje svjetske glazbene scene.

„Kao fanovi dobrog vina, pustili smo da nam pjesme na neki način dozrijevaju, kao vino, nekoliko godina prije nego ih izbacimo i to se očito isplatilo. Interes je velik pa smo se zasad odlučili na limitiranu količinu CD-a, a kroz neko kraće vrijeme naša će se glazba po prvi puta naći na vinilu, čemu se posebno veselimo. Na svojoj Facebook stranici ćemo ovih dana objaviti više informacija o prodaji i narudžbi izdanja.” – objašnjavaju iz Daliborovog Granja.

Popis pjesama:

01. Mehana
02. Ak-maknadi
03. Hainin
04. Izgubljena
05. Žal
06. Sjenka u Mehani
07. Na putu za Stakleni Grad
08. Kača
09. Haloperidol

Album je bend snimio u Barakama Čakovec, a naslovnicu također potpisuje Daliborovo Granje. Flauta s prvog albuma zamijenjena je trubom koju je odsvirao Tomica Oskoruš, mix i master bili su povjereni sve zapaženijem producentu Leonardu Klaiću. Album je dostupan na Bandcampu i YouTube kanalu izvođača i na svim streaming servisima.

Daliborovo Granje od 2014. u većinskoj mjeri kroz DIY pristup stvara progresivnu i eksperimentalnu post rock glazbu bježeći od uobičajenih etiketa i svrstavanja u glazbene kalupe. Suptilno poigravanje sa stoner rockom i srodnim žanrovima dovodi do ezoteričnih melodija i glazbene katarze. Debitantski album „Daliborovo Granje” objavljen je 2015. za prvu nezavisnu etiketu u Hrvatskoj – „Slušaj Najglasnije!”. Materijali s drugog studijskog albuma nastali su u periodu od tri godine, snimljeni su 2019. godine, a usavršeni kroz producentsku direktivu Leonarda Klaića i objavljeni za etiketu Dostava Zvuka godinu dana kasnije. Daliborovo Granje čine Alan Horvat na gitari, Filip Toplek na gitari, David Lesjak na basu i Andrija Munđar na bubnjevima.

Linkovi:

Bandcamp
Facebook
SoundCloud
YouTube

dostavazvuka.hr/
facebook.com/dostavazvuka/

Helena Kezerić

(59)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr

 

Tagovi: