Naslovna Novo Djelatnici OŠ Eugena Kumičića sudjelovali na međunarodnoj edukaciji u Rumunjskoj

Djelatnici OŠ Eugena Kumičića sudjelovali na međunarodnoj edukaciji u Rumunjskoj

209
0

Od 22. do 28. veljače 2020. godine, u rumunjskom gradu Targu-Jiu održala se međunarodna edukacija pod naslovom „Comm(you)nity organizing“, kojeg u sklopu Erasmus + projekata financira Europska unija. Na edukaciji je sudjelovalo 10 država i to učesnici iz: Češke, Makedonije, Portugala, Malte, Wellsa, Turske, Rumunjske, Francuske i Hrvatske.

Hrvatsku su predstavljala tri učesnika, od kojih su dvije edukacijske rehabilitatorice iz Osnovne škole Eugena Kumičića – Patricija Karaman i Ivana Sabolić. Tema ove međunarodne edukacije bila je inkluzija, odnosno kako djecu s teškoćama u razvoju i mlade koji su u nepovoljnom položaju što uspješnije integrirati u društvo, te kojim se to sve metodama može učiniti.

Naglasak u provedenim aktivnostima bio je na rješavanju pitanja koja se odnose na podršku mladima i integraciju djece s teškoćama u razvoju. Jedan od ciljeva bila je i razmjena učinkovitih metoda dolaska do mladih koji su u nepovoljnom položaju te poticanje uključivanja ove ciljane skupine na ostvarivanje dječjih prava i aktivnu participaciju u zajednici.

Stečena znanja i vještine primijeniti će se u daljnjem radu škole, organizirajući predavanja i radionice koje će obogatiti rad i djelovanje naše zajednice.

Sudjelovanjem na međunarodnoj edukaciji „Comm(you)nity organizing“ ostvareno je partnerstvo s Centrul Scolar pentru Educative Incluziva Targu-Jiu, koje će se nastaviti u okviru daljnje suradnje na KA2 Erasmus projektu.

Patricija Karaman, mag.rehab.educ.

(209)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr