Naslovna Grad Dan planeta Zemlje u Vrtiću Suncokret

Dan planeta Zemlje u Vrtiću Suncokret

77
0

Dan planeta Zemlje obilježili smo mnoštvom različitih aktivnosti tijekom čitavog tjedna: razgovarali smo o tome što sami možemo učiniti za čišću i zdraviju Zemlju, čitali edukativne priče i slikovnice, pogledali igrokaz „Zagađenko u prirodi“ i edukativne filmove o Ježiću Mišku i vrećici smećici te o Gospodinu Otpadiću.

Od plastičnog otpada izrađivali smo zvečke, od kartonskih kutija cvijeće, u komposter koji su nam poklonili Grad Slatina i „Slatina kom“ odlagali smo biootpad. Reciklirali smo papir i pravili od njega čestitke za Majčin dan, upoznavali smo Zemlju pomoću globusa, provodili razne ekološke pokuse, od balona smo napravili planet i zalijepili kontinente. Izrađivali smo Zemlju od tijesta, bojali spremnike za plastiku i papir, razvrstavali otpad, sadili cvijeće oko vrtića i uređivali naše cvjetne gredice.

Tradicionalno smo sudjelovali i u akciji „Zelena čistka“ u kojoj smo pokupili papire oko našeg vrtića u Mikleušu. Mi već godinama vrijedno prikupljamo stari papir i time smo do sada od sječe sačuvali 367 stabala, na što smo jako ponosni, pa smo napisali pismo ministru gospodarstva i održivog razvoja Tomislavu Ćoriću u kojemu molimo Vladu Republike Hrvatske da nam pomogne očuvati naše šume.

Više fotografija pogledajte ovdje…

Izvor: vrtic-suncokret.hr

(77)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr

 

Tagovi: