Naslovna Novo E-tečaj Održivi razvoj

E-tečaj Održivi razvoj

57
0

Udruga Roda poziva sve nastavnice i nastavnike, volonterke i volonterke te roditelje osnovnoškolaca da obilježe Dan planeta Zemlje pohađanjem e-tečaja o različitim aspektima održivog razvoja, uključujući socijalnu održivost, zdravlje, ljudska prava i drugo.

E-tečaj Održivi razvoj sastoji se od osam modula kroz koje su obrađene različite teme održivog razvoja, predstavljene na interaktivan način korištenjem različitih alata: kroz edukativne kratke filmove, online igricu, slikovnice i animirane filmove. Dio e-tečaja čine infografike, kalkulatori društvenog otiska za djecu i odrasle te prijedlozi za rad s djecom kroz koje se potiče timski rad, iskustveno učenje i zajedničko rješavanje problema.

E-tečaj izrađen je u okviru projekta OTISAK – Obrazovanje za socijalnu jednakosT, koheziju I Solidarnost kroz AKtivno sudjelovanje djece u partnerstvu s udrugom Bacači sjenki (Zagreb), PRONI (Osijek) te osnovnim školama Popovača, Tin Ujević (Osijek), Nikole Andrića (Vukovar), Žitnjak i Borovje (Zagreb).

Pristupite besplatnom e-tečaju Održivi razvoj na poveznici: https://edukacija.roda.hr/tecajevi/odrzivi-razvoj/

Dosad je ovaj tečaj u pilot fazi prošlo više od 100 nastavnika i nastavnica. Čak 95% polaznika/ca e-tečaja bi ga preporučilo svojim kolegama/icama. Ovo su neki od komentara dosadašnjih polaznika:

  • Krasno napravljen – vizualno i prvenstveno sadržajno. Odlični materijali. Savršen za osobni i profesionalni razvoj te unaprjeđenje nastave.
  • Jako dobar i koristan tečaj. Cijeli koncept je izvrsno osmišljen i prepun je korisnih radionica/savjeta za rad s djecom. 
  • Sadržaji su bili zanimljivi i razumljivi svima. Bili su vrlo jednostavni za korištenje. 5+ za kategoriju “userfriendly”.

Ines Mindjek
Roditelji u akciji – Roda

(57)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr

 

Tagovi: