Naslovna Blog Cvijeta Grijak Cvijeta Grijak: Njih je bilo dvojica, ja i kompić sami

Cvijeta Grijak: Njih je bilo dvojica, ja i kompić sami

62
0

Cvijeta Grijak

Stišala se medijska bura vezano za naših 102 BBDFM-a (BAD BLUE DONKEYS FROM MAKSIMIR) zatočenih u grčkim zatvorima, nakon što su radili nerede u Ateni, uoči nogometne utakmice. Prošlo je od toga oko mjesec dana. Tu i tamo osvane kakva informacija u medijima o njima. Ništa puno, bit će da je medijska bura rezultirala boljim tretmanom naših zatočenika u grčkim zatvorima. Saznali bismo već da su u problemima što se tiče nasilja zatvorenika jednih prema drugima, odnosno prema našim zatočenicima.

Ja sam se sjetila vica o tučnjavi dvojice navijača poslije utakmice kako su se žalili da su dobili batine. Pitali su ih koliko ih je protivnika napalo. Odgovor je bio: – Njih je bilo dvojica, ja i kompić sami.

Takvog sam mišljenja što se tiče odgovornosti svih navijačkih skupina koje su sudjelovale u (dogovorenim?) tučnjavama prije utakmice AEK-a i Dinama u Ateni. Krivi su jedni i drugi. Najprljavije od svega nedopuštenog ponašanja prilikom sukoba bila je HULJSKA I KUKAVIČKA upotreba palica, noževa i svakog drugog opasnog sredstva kojima se prilikom sukoba u gužvi mogu nanijeti dodatno teške ozljede koje su u neslavnom grčkom slučaju bile smrtonosne. U bezveznoj idiotskoj tučnjavi zbog nogometa, u kom pojedinci zarađuju nezamislive novce, nekakvi bedačeki se mlate k’o zadnji idioti. Upotreba noževa i sličnih oštrica u gužvi je kukavičluk surovih opasnih i podmuklih pojedinaca koji masi ispoljavaju svoje ubilačke porive u metežu, žele uvaliti i disperzirati krivicu i pri tom se sakriti u gomili. Grčke policijske snage rade na raspetljavanju meteža i individualizaciji krivnje. Naša hrpa BBD-ovaca s Maksimira uletjela je svojom glupošću u probleme koji će nekima od njih, a možda i svima obilježiti dio života ili cijeli život, s manjim ili većim posljedicama. Prekinuti su njihovi poslovi, školovanja, veze i brakovi, svakodnevni život, sloboda kretanja. Čeka ih neizvjesnost ishoda istrage, i u konačnici, suđenje za kaznena djela u stranoj državi i izdržavanje kazne.

Ne možeš vjerovati da netko može biti toliko glup da se da nagovoriti da ide u stranu državu na nogometnu utakmicu i da se tuče i izaziva nerede po nepoznatim ulicama u nepoznatom gradu.
Sport je plemenita aktivnost koju treba poticati, veličati. Sport ima važnu društvenu ulogu, nogomet ima uz društvenu ulogu i ulogu društvene kontrole-ispušni ventil za mase po tribinama na stadionima.

Uz nogomet, vezan je golemi novac. Nogometaši su idoli.

Miroslav (moj suprug) kao bivši sportaš, nogometaš, daje si za pravo da kaže da se sportske nogometne utakmice nerijetko pretvaraju u manifestacije koje je on nazvao „majmunovo“.

Cvijeta Grijak

Sjetila sam se jedne davno ispjevane pjesme:

Nestašni dečaci

Dečaci su noćas bili besni
razbijali i glave i flaše
imali su nesretno detinjstvo
zato vole kada ih se plaše

popili su koju čašu više
nešto im se smutilo u glavu
svršilo se posle pola sata
svi su bili krvavi i plavi

Zaštitite nestašne dečake
nervi slabi a pesnice jake
Zaštitite nestašne dečake
nervi slabi a pesnice jake

tukli su se iz nekog inata
nek se vidi šta sve oni smeju
sada im se sklanjanju sa puta
to je bolje nego da se smeju

Zaštitite nestašne dečake
nervi slabi a pesnice jake
Zaštitite nestašne dečake
nervi slabi a pesnice jake

(62)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr