Naslovna Novo Akcija nadzora brzine kretanja vozila

Akcija nadzora brzine kretanja vozila

68
0

Kao što je najavljeno, tijekom ovoga tjedna, od 09. do 15. kolovoza 2021. godine, policijski službenici prometne policije, u sklopu planiranih aktivnosti organizacije ROADPOL, vrše pojačani nadzor brzine kretanja vozila, a već jučer je u vremenu od 10:00 do 18:00 sati na području Virovitičko – podravske županije provedena akcija nadzora brzine kretanja vozila.

U osam sati provedbe akcije je uređajima za nadzor brzine kretanja vozila utvrđeno 70 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, ali i 2 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Najveća brzina kretanja vozila je utvrđena u Suhopolju, na D538 u Ulici Matije Gupca u 10:35 sati gdje je na dionici ceste u naselju na kojem je ograničenje brzine kretanja vozila 50 km/h utvrđena brzina kretanja osobnog automobila od 126 km/sat. Zbog počinjenja ovog prekršaja će vozač nakon utvrđivanja identiteta biti sankcioniran novčanom kaznom od najmanje 10.000 kn, a biti će mu određena i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom od 3 mjeseca ako je u počinjenju ovog prekršaja zatečen prvi puta i upisano 6 negativnih prekršajnih bodova.

Istom kaznom biti će sankcioniran i 39-godišnji vozač osobnog automobila koji je u 15:30 sati zatečen kako u Budanici upravlja vozilom sa alkotestiranjem utvrđenom koncentracijom alkohola u organizmu od 2.32 g/kg.

PU Virovitičko-podravska

(68)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr