Naslovna Novo Akcija na virovitičkom području zbog pogoršanja stanja u prometu

Akcija na virovitičkom području zbog pogoršanja stanja u prometu

178
0

Zbog velikog pogoršanja stanja sigurnosti u prometu uzrokovanog povećanjem broja smrtno stradalih u prometnim nesrećama, a posebno događanja premetne nesreće u kojoj su 2 osobe izgubile život prošloga utorka u Suhopolju, jučer, 10. kolovoza od 18:00 do 24:00 sata, je na području koje pokriva Postaja prometne policije Virovitica provedena akcija nadzora vozača pod utjecajem alkohola.

U provedbi akcije su policijski službenici PPRP Virovitica utvrdili jedno kazneno djelo i 41 prekršaj, od kojih 3 prekršaja po akciji. Zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola su ta 3 vozača isključena iz prometa, a najveća koncentracija od 2.31 g/kg je utvrđena kod 42-godišnjeg vozača bicikla u Ulici Stjepana Radića u Virovitici u 23:00 sata.

U isto vrijeme je u blizini, na početku Osječke ulice u Virovitici, uređajem za nadzor brzine kretanja vozila drugi policijski službenik utvrdio najveću od 15 utvrđenih brzina kretanja vozila, pa će najveća kazna za sinoćnju vožnju stići vozaču osobnog automobila kojemu je na tom dijelu D2 ulice u naselju, gdje je ograničenje brzine kretanja vozila 50 km/h, utvrđena brzina kretanja vozila od 109 km/h. Podsjetimo, i ovaj će vozač zbog počinjenja ovog prekršaja, nakon utvrđivanja identiteta, biti sankcioniran novčanom kaznom od najmanje 10.000 kn, zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom 3 mjeseca ako je u počinjenju ovog prekršaja zatečen prvi puta i biti će mu upisano 6 negativnih prekršajnih bodova.

Osim prekršaja alkohol i brzina je jedan vozač mopeda sankcioniran zbog nekorištenja zaštitne kacige, a 5 vozača osobnih automobila i traktora je sankcionirano zbog upravljanja neregistriranim i tehnički nepregledanim vozilom, od kojih je jedan vozač osobnog automobila zatečen i u počinjenju kaznenog djela krivotvorenja registarskih tablica.

Ova i sve ostale akcije u prometu se provede prvenstveno u cilju uspostave ili održavanja povoljnog stanja sigurnosti u prometu, a u dvije akcije provedene u prva dva dana ovoga tjedna utvrđeno je nekoliko najtežih prekršaja u prometu, upravljanja vozilom sa vrlo visokom koncentracijama alkohola u organizmu i vrlo velikim brzinama, većima od 50 km/h od ograničenja u naselju.

Stoga se pozivaju svi sudionici u prometu na poštivanje svih prometnih pravila i propisa, a posebno da ne čine ovako teško prekršaje u prometu čije posljedice mogu biti najtragičnije, i na taj način svatko doprinese povećanju sigurnosti svih sudionika u prometu.

PU Virovitičko-podravska

(178)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr