Naslovna Novo 150 milijuna kuna za sektor mliječnog govedarstva

150 milijuna kuna za sektor mliječnog govedarstva

25
0

U petak, 04. ožujka 2022. godine, objavljen je Natječaj podmjere 4.1. iz Programa ruralnog razvoja kojim se proizvođačima u sektoru mliječnog govedarstva stavilo na raspolaganje 150 milijuna kuna za izgradnju, rekonstrukciju i opremanje objekata za životinje s izmuzištem u cilju podizanja konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava.

Putem Natječaja 90 milijuna kuna predviđeno je za mikro, male i srednje korisnike, dok je 60 milijuna kuna osigurano za velike korisnike, pri čemu najniži iznos javne potpore po projektu iznosi 5 tisuća eura, a najveći iznos javne potpore je milijun eura.

Prihvatljivi korisnici su pravne i fizičke osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika, kao i proizvođačke organizacije priznate sukladno posebnim propisima kojima se uređuje rad proizvođačkih organizacija u sektoru mlijeka i mliječnih proizvoda ili sektoru govedine.

Rok za podnošenje zahtjeva za potporu i dostavu Potvrde o podnošenju zahtjeva za potporu je od 27. travnja 2022. godine do 30. lipnja 2022. godine.

Detalji Natječaja i pripadajuća dokumentacija se nalaze na poveznici.

 

(25)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr