Naslovna Novo Zlouporaba povjerenja u gospodarstvom poslovanju

Zlouporaba povjerenja u gospodarstvom poslovanju

353
0

U petak 14. siječnja 2022. godine, policijski službenici Službe kriminalističke policije PU virovitičko-podravske, dovršili su kriminalističko istraživanje, postupajući temeljem zahtjeva Županijskog državnog odvjetništva u Bjelovaru i navoda kaznene prijave porezne uprave, područnog ureda Osijek, protiv odgovornih osoba Trgovačkog društva sa šireg područja Virovitice.

Utvrđeno postojanje osnove sumnje, da su 41 – godišnjak, kao direktor i 26 – godišnjak, kao prokurist i stvarni nositelj poslovanja Trgovačkog društva, u vremenu od 31. siječnja 2018. godine do 05. studenoga 2019. godine, počinili kaznena djela, pogodovanje vjerovnika na način da su sklapanjem cesija i prodajom svojih potraživanja u uvjetima blokade računa, omogućili usmjeravanje novčanih sredstava u dva Trgovačka društva, čime su onemogućili naplatu obveza Trgovačkog društva, prema državnom proračunu Republike Hrvatske i Općini Lukač u iznosu od 4.115.000,00 kn.

Nadalje je utvrđeno kako su navedeni 41 – godišnjak i 26 – godišnjak od primljenih uplata na račun Trgovačkog društva, omogućili neosnovanu isplatu na račune više fizičkih osoba u ukupnom iznosu od 4.170.000,00 kn, a sve na štetu Trgovačkog društva. Ukupna materijalna šteta 8.285.000,00 kn. Slijedi posebno izvješće Županijskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru.

PU Virovitičko-podravska
Foto: ilustracija

(353)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr