Naslovna Novo Zdrava kava s doktorima

Zdrava kava s doktorima

60
0

Udruga žena oboljelih i liječenih od raka Nismo same u sklopu svog projekta „Nisi sama – educiraj se uz zdravu kavu s nama“ održava niz aktivnosti vezanih uz informiranje žena svih dobnih skupina o važnosti prevencije raka dojke. Projekt obuhvaća organizaciju „zdravih kava“ u 15 gradova diljem Hrvatske i devet radionica u prostoru Udruge. Kave su namijenjene ženama svih generacija, bez obzira na njihovo zdravstveno stanje, a zamišljene su kao neformalni razgovor građana s liječnicima o svim pitanjima koja ih muče, a koja ili nemaju kome postaviti ili ih se ne usude postaviti svome liječniku.

Glavni cilj projekta je prevencija i promocija zdravlja i zdravih navika te povećanje svijesti građana Republike Hrvatske o važnosti prevencije. „Zdrave kave s doktorima“ su se do sada održale u Karlovcu, Sisku, Vukovaru, Šibeniku, Zaboku, Ludbregu, Slavonskom Brodu, Koprivnici i Gospiću, a ostavile su jako pozitivan i ohrabrujući utjecaj na žene te okupile više od 450 sudionika.

Stoga Vas pozivamo na „zdravu kavu s doktorima“ koja će se održati u srijedu, 15. ožujka, u 17:30 sati u Mount Everest lounge baru u Virovitici (Trg dr. Franje Tuđmana 5).

Ciljna skupina ove inicijative su žene oboljele od raka dojke, ali u Virovitici će jedna od tema biti i pokretanje pilot projekta ranog otkrivanja raka vrata maternice u Virovitičko – podravskoj županiji. Uz članice Udruge na kavi će biti prisutni:

  • doc. dr. sc. Vesna Ramljak, dr. med., voditeljica Odjela za onkološku patologiju i kliničku citologiju Klinike za tumore Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice;
  • Dinko Blažević, dipl. oec., ravnatelj Opće bolnice Virovitica;
  • Marija Abalić, dr. med., spec. kliničke citologije, Opća bolnica Virovitica;
  • Alenka Borovčak-Lovrenc, dr. med., spec. radiologije (uža specijalnost iz ultrazvuka), Opća bolnica Virovitica;
  • Renata Gutt-Nuk, dr. med., spec. internist, uža specijalnost interna medicina -hematologija, Opća bolnica Virovitica;
  • Marija Jurković, dr. med., specijalizantica plastične kirurgije, Opća bolnica Virovitica;
  • Miodrag Beneš, dr. med, specijalist javnozdravstvene medicine, Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitica

Više informacija o projektu možete pronaći na linku.

(60)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr