Naslovna Novo Zapljena velike količine duhana

Zapljena velike količine duhana

223
0

U srijedu 30. listopada 2019. godine, u 14,50 sati, stalnom Graničnom prijelazu za međunarodni promet putnika i roba u cestovnom prometu Terezino Polje, policijski službenici PGP Terezino Polje su na izlazu iz RH, kontrolirali teretni automobil sa priključnim vozilom bugarskih nacionalnih oznaka, kojim je upravljao 50 – godišnji bugarski državljanin.

Izvršenom graničnom kontrolom i uvidom u priloženu dokumentaciju utvrđeno je da bugarski državljanin prevozi više od 14.580 kilograma duhana bruto težine u kutijama prešan u listu, neto težine 12.960,00 kg, uvezen iz Španjolske.

Budući da je pregledom dokumentacije postojala osnova sumnje u nezakonit promet i trgovinu duhanom, o događaju je obaviještena i nadležna Carinarnica Osijek, koji su navedeni teretni automobil s duhanom preuzeli dana 31. listopada oko 01.45 sati, te ga prepratili do prostorija Carine u industrijskoj zoni Virovitica, radi daljnje obrade događaja.

Nakon provedenog i dovršenog carinskog nadzora, protiv prekršitelja će biti izdan Prekršajni nalog u iznosu od 150.000,00 kuna, te će biti podnesen i Zahtjev za naplatu trošarine u iznosu od 7.776.000,00 kuna. Vozilo i duhan su oduzeti od prekršitelja zbog povrede Zakona o trošarinama.

PU Virovitičko-podravska

(223)

Tagovi:


OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*