Naslovna Novo Začudna poetičnost, novog imena domaće scene – Zimzelen

Začudna poetičnost, novog imena domaće scene – Zimzelen

65
0

Debitantski sing “Fantastično”

Zagreb, 10. prosinca 2020. – Nova pojava domaće glazbene scene Zimizelen predstavlja se debitantskim singlom „Fantastično“. Zimski, sanjivi ugođaj i bajkovita lirika usađena u nijansiran i suvremen aranžman označuju intrigantan start autora čija priča tek počinje.

Iza pseudonima Zimizelen skriva se mladi zagrebački glazbenik Vinko Ergotić koji je svoje prve korake na alternativnoj sceni napravio unutar blues rock i indie bendova Heroina i Nellcote. Novim projektom radi odmak od dosadašnjeg izražavanja na engleskom te se potpuno posvećuje djelovanju na materinjem jeziku. U glazbenim krugovima već dočekan kao pozitivno iznenađenje, pjesmom „Fantastično“ suvereno gazi poljem psihodeličnog noir folka i slušatelja odvodi u svoj zamišljeni svijet:

„Zimizelen postaje aktivan u hladnim i mračnim razdobljima. Tada svoje priče šalje u svijet u nadi da će postati vječne. Zelen je koliko i naivan, ali to radi jer mu je potrebno, tako ventilira ludilo i slama tugu. Od zime do zime. Ili možda nikad više. Ove zime života pripremio je toliko pjesama da se čini kao da će se pjevati i svirati još dugo nakon što napokon stigne proljeće. ‘Fantastično’ je pjesma o otkrivenju nečeg donedavno nedokučivog i nezamislivog, u momentu kad je sve u tebi i oko tebe otišlo u crveno i zamračilo se. Pjesma o slatko-gorkoj spoznaji.“ – opisuje Zimizelen.

Glazbu i tekst singla potpisuje Vinko Ergotić. Za miks i master zaslužan je Leonard Klaić (Dostava Zvuka studio) koji je sudjelovao na pjesmi i u ulozi bubnjara i koproducenta. Singl „Fantastično“ izdan je za etiketu Dostava Zvuka i dostupan je na Youtube kanalu diskografa, Bandcamp stranici izvođača te na svim streaming servisima.

Zimizelen je izvođač Dostave Zvuka.

FB: facebook.com/zimizelen
IG: instagram.com/zimizelen

Zimzelen – “Fantastično”

Iva Zrnčić

(65)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr

 

Tagovi: