Naslovna Novo Nešto novo u Centru Fizoton – Baby Handeling

Nešto novo u Centru Fizoton – Baby Handeling

69
0

Baby handling odnosi se na ispravno postupanje u svim aktivnostima s bebama – njihovo podizanje, spuštanje, previjanje, hranjenje, držanje, nošenje i presvlačenje. Novorođenče je malo krhko stvorenje koje se nevjerojatno brzo razvija. Za mnoge roditelje primanje bebe u naručje sasvim je novo iskustvo i treba im vremena da se uhodaju. U prva tri mjeseca vrlo je važno pravilno držati bebu, bilo da se beba podiže, spušta, previja, hrani, drži, nosi ili presvlači.

Zašto je baby handling važan?

Baby handling tj. ispravno postupanje s bebom, važno je za motorički i cijelokupni razvoj djeteta. Kada pravilno držite bebu zapravo djetetovom mozgu šaljete informaciju o tome kakvi bi trebali biti pokreti. Bebin mozak pamti te položaje, a kad jednog dana, u bliskoj budućnosti, dijete bude spremno ponoviti ih – to će i učiniti, baš onako kako ste ga prethodnih mjeseci učili. Baby handeling nije učenje pravilnog pokreta, nego poticanje pravilnog obrasca kretnji.

Dodatne informacije potražite na:

 

(69)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr

 

Tagovi: