Naslovna Novo Vretenci u polufinalu prvog nacionalno gastro natjecanja

Vretenci u polufinalu prvog nacionalno gastro natjecanja

113
0

„Amorova žlica – za društvo jednakosti“

U nedjelju, 21.11.2021. godine u dvorani Svetog Franje na Svetom Duhu u Zagrebu održano je polufinale prvog nacionalnog gastro natjecanja „Amorova žlica – za društvo jednakosti“.

Peta grupa polufinalista, među kojima su članovi Udruge Vretenac; Josip Miter i Senka Jung u inkluziji sa profesionalnim chefovima prigotovili su ispred stručnog žirija i svih uzvanika nedeljni ručak od tri slijeda jela i pića iznenađenja.

Dok se Josip natjecao u kategoriji mućkanja koktela, Senka se natjecala u kategoriji kuhanja jela, a sve zajedno poslužili su korisnicima Pučke kuhinje sv. Duh, ali i članovima žirija među kojima su chef godine 2019. Tvrtko Šakota te HRT-ovi voditelji Ivana Vilović i Branimir Farkaš.

Ispred Udruge Vretenac natjecanju su prisustvovale i predsjednica Udruge Patricija Karaman, tajnica Udruge Ivana Sabolić i volonterka Helena Gerenčir.

„Amorova žlica – za društvo jednakosti“ projekt je Udruge UNUO uz potporu Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca Konventualaca koji je do sad okupio natjecatelje iz 21 županije u sedam gradova, a uključila se čak 51 institucija ispred kojih se natjecalo ukupno 166 natjecatelja, među kojima su i slatinski Vretenci. Cilj projekta je prezentacija i približavanje sposobnosti osoba s invaliditetom građanstvu i mogućim budućim poslodavcima.

Slike preuzete od Udruge UNUO.

(113)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr