Naslovna Novo Vretenci sudjelovali na prvom nacionalnom gastro natjecanju

Vretenci sudjelovali na prvom nacionalnom gastro natjecanju

142
0

„Amorova žlica – za jednake mogućnosti“

Članovi Udruge OSIT Vretenac, Slatina, Senka Jung i Josip Miter, pod vodstvom Jasne Horvat, voditeljice dnevnih aktivnosti „Škole samostalnog življenja“ sudjelovali su u nedjelju 12.09.2021. godine na prvom nacionalnom gastro natjecanju za osobe s invaliditetom „Amorova žlica – za društvo jednakosti“ u Vinkovcima.

Senka i Josip natjecali su se u dvije kategorije – priprema i prezentacija hrane, te priprema i prezentacija koktela. Uz već neka poznata lica i prijatelje, ovakva natjecanja prilika su za nova upoznavanja i stvaranje kontakata, pa su tako Vretenci upoznali i imali se priliku fotografirati s poznatim vrhunskim kuharom Goranom Kočišem iz Slatine, koji je na natjecanju sudjelovao u ulozi žirija.

Pripreme za ovo natjecanje trajale su skoro dva tjedna, a uz podršku članova Udruge i obitelji, Senki i Josipu pomogli su savjeti i pomoć nastavnika Industrijsko-obrtničke škole Slatina, Blaženke Kovač i Gorana Ivezića.

Ukratko o natjecanju:

Udruga UNUO samoinicijativno organizirala je ovo prvo nacionalno natjecanje u suradnji sa Hrvatskom Provincijom Sv. Jeronima franjevaca konventualaca. Natjecanje će se održati na čak sedam lokacija, a obuhvatit će cijelu Hrvatsku – od Vinkovaca do Splita, a polufinalno i finalno natjecanje održat će se u Zagrebu.

Puni doživljaja, ponosni na svoj nastup u iščekivanju rezultata, Vretenci se žele zahvaliti Industrijsko-obrtničkoj školi Slatina na pomoći u pripremama, roditeljima Vretenac natjecatelja na beskrajnoj podršci, jer kao i uvijek uz malo volje i truda sve je moguće.

Julijana Pavlešić

(142)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr