Naslovna Grad Vretenci sudjelovali na online međunarodnoj konferenciji

Vretenci sudjelovali na online međunarodnoj konferenciji

43
0

„Udruženja građana – faktor podrške u sistemu socijalne zaštite“

Udruga Vitezovi osmeha iz Novoga Sada organizator je međunarodne konferencije „Udruženja građana – faktor podrške u sistemu socijalne zaštite“ koja je održana u srijedu 24. studenoga 2021. godine.

Uz predstavnike udruga iz cijele regije (Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske), na online konferenciji su sudjelovale i predstavnice Udruge OSIT Vretenac, Slatina Patricija Karaman i Julijana Pavlešić predstavljajući rad Vretenaca.

Sam cilj konferencije bio je predstaviti način funkcioniranja udruga, projekte koje udruge provode, načine financiranja, ali i doprinos koji daju zajednicama u kojima djeluju, kao i sam odnos udruga s lokalnom i regionalnom upravom i samoupravom.

Između ostaloga, naglasak je stavljen i na volonterski potencijal u radu udruga, kao i na važnost zapošljavanja i zadržavanja stručnjaka – edukacijski rehabilitatora, psihologa, socijalnih radnika, fizioterapeuta, neophodnih za rad i kvalitetno pružanje socijalnih usluga.

Kao zaključak, sudionici konferencije – predstavnici udruga, složili su se da je jedan od najvećih problema s kojima se gotovo sve udruge suočavaju nesustavno financiranje, te nemogućnost zadržavanja stručnjaka, kao i sama održivost udruga.

Julijana Pavlešić

(43)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr